L’Ajuntament de Manresa porta a les biblioteques l’activitat “Contes per fer-se gran” per sensibilitzar sobre la vellesa

Les sessions es duran a terme durant el mes de maig i aniran  a càrrec de la contacontes Clara Gavaldà Guiteras

imagen

Amb l’objectiu de prendre consciència sobre el procés d’envelliment i el bon tracte a les persones grans entre els infants, l’Ajuntament de Manresa ha programat a les biblioteques de la ciutat l’activitat “Contes per fer-se gran”, que es durà a terme durant el pròxim mes de maig.

Amb l’activitat, que anirà a càrrec de la contacontes Clara Gavaldà Guitera,  es plantegen diferents situacions quotidianes amb l’objectiu de treballar amb els infants, la negociació i la resolució de conflictes, tant com la coresponsabilitat entre generacions.

El recull consta de quatre contes: “El misteri de l’àvia Lluïsa”, “De frases fetes, el món n’és ple”, “Un dia normal” i “ Primer tercera”.

El calendari d’activitats serà el següent:

 • Dimecres 3 de maig a les 17. 30h a la Biblioteca veïnal de la Balconada (Passeig Sant Jordi s/n)

 • Dilluns 8 de maig a les 17:30h a la Biblioteca veïnal de la Plaça Catalunya (Centre Cívic Selves i Carner Carrer de Bernat Oller, 14).

 • Dimarts 9 de maig a les 17.30 ha la biblioteca veïnal de Cal Gravat (Plaça Cal Gravat, 2)

 • Dijous 11 de maig a les 17.30 h a la Biblioteca veïnal de la Sagrada Família (Carrer Penedès, s/n)

 • Divendres 12 de maig a les 17.30 h a la Biblioteca veïnal Cots, Guix i Pujada Roja (C/ Sant Joan, 34)

 • Dimarts 16 de maig a les 17.30 h a la biblioteca veïnal (Crt. Santpedor, 188-192)

 • Dimecres 17 de maig a les 18 h a la Biblioteca de l’Ateneu les Bases (C/ Cintaires, 34). Caldrà inscripció prèvia  a  bibliotequesdemanresa.wordpress.com

 • Dilluns 22 de maig a les 17.30 h a la biblioteca veïnal de Valldaura (Ausias March, 10)

 • Dimecres 24 de maig a les 17.30 h a la biblioteca veïnal del Xup (Escola muntanya del Drac, carrer Pare Ignasi Puig, s/n).

 • Dijous 25 de maig a les 17.30 h a la biblioteca veïnal de les Escodines (Casal de les Escodines, carrer de sant Bertomeu, 50)
 • Divendres 26 de maig a les 18 h a la biblioteca del Casino (Passeig Pere III, 29) Caldrà inscripció prèvia  a  bibliotequesdemanresa.wordpress.com

 • Dijous 31 de maig a les 17.30 h a la biblioteca veïnal de la Font dels Capellans (bloc 13)

                                                                                                                                       

Les biblioteques gaudiran d’un exemplar del llibre Contes per fer-se gran que podran quedar-se a les seves instal·lacions.

Aquesta proposta s’emmarca dins la campanya de prevenció dels maltractaments a les persones grans “Tracta’m bé” que va néixer de la mà del Consell Comarcal del Solsonès i de l'Ajuntament de Solsona, l'any 2012, al qual es van incorporar l’any 2017 el Consell Comarcal del Bages i l'Ajuntament de Manresa,  amb la voluntat de desplegar les accions preventives i de desestigmatització del col·lectiu, als municipis de la comarca del Bages.

Per més informació podeu consultar el web tracta’m bé on s’explica la campanya i s’hi poden trobar els materials relacionats.

 

(*) Peu de foto:  Sessió de "Contes per fer-se gran" a una escola de primària 

Documents relacionats

 • imagen