S'obre una línia d'ajuts de 300.000€ pels reemprenedors del sector comerç, serveis i moda

Aquesta subvenció, publicada per el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i que es podrà sol·licitar fins el 31 de desembre, va destinada a incentivar i garantir la continuïtat de petites empreses. L’objectiu és ajudar a les persones reemprenedores cobrint fins el 10 % de les despeses de compravenda de la unitat productiva amb un import màxim de 6.000 euros.

imagen

A partir d’aquest mes de maig i fins el 31 de desembre d’enguany, totes les persones, ja siguin físiques o jurídiques, que reemprenguin una petita empresa de comerç, serveis, artesania o moda amb seu a Catalunya es poden beneficiar d’un ajut de la Generalitat per poder realitzar l’operació de compravenda.

Així doncs, la Generalitat de Catalunya ajudarà als reemprenedors amb una subvenció de fins el 10% de les despeses de la compravenda de la unitat productiva (traspàs o reempresa d’una activitat empresarial), amb un import màxim de 6.000 euros. 

L’objectiu d’aquesta línia set del programa d’incentius al comerç és fonamentalment el d’incentivar la reempresa de petites empreses del sector per a la seva continuïtat, mantenint el mapa comercial, i consolidar-lo, considerant que el comerç ha suposat el 39,20% dels 11 milions d’euros d’inversió induïda que el Centre de Reempresa de Catalunya ha generat en els últims tres anys.

Model d’emprenedoria basat en el relleu empresarial

En aquest sentit, el Centre de Reempresa de Catalunya, impulsat per la Cecot, amb la col·laboració de la Fundació CP’AC, va posar en marxa a finals de l’any 2011 un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent, sense haver de passar per la fase de creació. 

“Tan important com el foment de la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents”, afirma Antoni Abad, president del Centre de Reempresa de Catalunya.

El Centre de Reempresa de Catalunya, que compta amb la col·laboració de diputacions, ajuntaments i associacions empresarials de tot el territori, entre els quals hi ha el consistori manresà, ha aconseguit realitzar 240 reempreses d’èxit, i salvaguardar prop de 900 llocs de treball, en els últims tres anys.

Per sectors, la inversió induïda en el sector del comerç suposa el 39,20% del total mentre que al sector Serveis suposa el 28,37%, la Hostaleria el 13,89% i la Indústria el 18,54%. 

El preu mig de reempresa d’èxit per sector és de 51.358,37€ en el comerç, 42.882,77€ en el sector serveis, de 23.239,14€ en l’hostaleria i de 121.449,08€ en cas del sector Industrial.

Aquesta línia d’ajut per a les transmissions i reempreses d’èxit recolza l’aposta de les entitats que impulsen el Centre de Reempresa de Catalunya, per promoure un mercat que, tot i els reptes actuals derivats de difícil situació econòmica, segueix sent susceptible de generar creixement econòmic. Per aquest motiu, es considera necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur de les ciutats. 

Els interessats poden dirigir-se al següent enllaç per fer la sol·licitud i consultar les bases de la convocatòria. 

I, a Manresa es pot demanar informació al CEDEM (Centre de Desenvolupament Empresarial) al Palau Firal, c/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors o trucar al telèfon: 93 878 76 25.

Documents relacionats

  • imagen