L’Ajuntament de Manresa commemora la diversitat afectiva, sexual i de gènere amb activitats durant tot el mes de maig

Entre les activitats programades destaca un espai LGTBI+ per a joves, un grup d’acompanyament per a persones trans*, intersex i no binàries, accions de sensibilització a joves d’instituts i universitats de Manresa i una sessió de contes a la Biblioteca Infantil.

imagen

Aprofitant que en els dos pròxims mesos coincideixen el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia i el de l’Orgull LGTBI, l’Ajuntament de Manresa ha organitzat tot un seguit d’activitats i accions obertes a la ciutadania per treballar diferents aspectes relacionats amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere. L’avantsala del mes de maig arriba avui divendres, 28 d’abril, amb l’Espai Iris, un punt de socialització i creació de xarxa per als joves LGTBI+ del territori.

L’Espai Iris, que coordina l’Oficina Jove del Bages i el SAI LGTBI de Manresa, donarà pas demà divendres a l’inici al grup d’acompanyament corporal per a persones trans*, intersex i no binàries. Es tracta d’un espai de trobada de persones afins per tal de treballar l’apoderament i l’autocura a través del cos i des de la llibertat de comunicar qui s’és sense judicis.

A partir del dimarts 2 i fins al 12 de maig, l’Oficina Jove del Bages organitzarà a l’Espai Joan Amades l’exposició “Infinites”, una mostra per explicar les diferents identitats de gènere i orientacions sexuals i reflexionar sobre la pròpia identitat i els eixos d’opressió i privilegi (per a visites guiades a grups de joves caldrà fer reserva a bages@oficinajove.cat). També el mateix dia començarà l’activitat “Més enllà de les etiquetes”, unes sessions adreçades als estudiants de secundària i joves universitaris de Manresa per obrir espais de reflexió, donar eines per acceptar la diferència i sensibilitzar sobre la diversitat sexual i de gènere.

Els més petits també tindran el seu espai dins el mes de la diversitat. En aquest sentit, el dia 5 de maig a la Biblioteca Infantil del Centre Cultural del Casino es realitzarà la sessió de contes “Petit, ningú més que l’altre”, a càrrec de la companyia Raig de Sol, contes.

17 de maig, Dia internacional contra la LGTBI-fòbia

El Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia començarà al matí amb la penjada de bandera irisada a la façana de l’Ajuntament de Manresa, a càrrec de representants dels grups municipals del consistori. A mitja tarda, al Parc de la Seu de Manresa, se celebrarà l’acte institucional de la jornada amb l’obra de teatre “Nit de Reis” a càrrec de la companyia Parking Shakespeare. La representació, una comèdia d’embolics amorosos que planteja diferents formes d’estimar i d’entendre la identitat i rols de gènere, és una versió de la dramaturga i directora Marta Aran, la qual ha fet una revisió actualitzada del clàssic de William Shakespeare. L’acte estarà obert a tota la ciutadania, que hi podrà accedir de forma lliure.

De cara a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull, ja durant el mes de juny, s’organitzarà tot un seguit d’actes específics de la jornada, dels quals en destaca la pintada del mural “L’orgull de ser com som”. Tothom que ho desitgi, hi podrà participar prèvia inscripció a bages@oficinajove.cat.

Tot i el gruix d’activitats concentrades al mes de maig, la tasca per visibilitzar, sensibilitzar i prevenir discriminacions es du a terme al llarg de tot l’any. El Servei d’Atenció Integral LGTBI de l’Ajuntament de Manresa treballa en aquest sentit i organitza, entre altres activitats el taller “Diferentment iguals” a les escoles de Manresa a les quals també cedeix material per tractar la diversitat entre els joves.

 

Consulta la programació AQUÍ

(*) Peu de foto: Cartell Maig per la Diversitat

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen