El centre cívic Selves i Carner i el Casal de les Escodines acullen dues exposicions aquest mes de maig

“Les millors fotografies del concurs social 2022”, de Foto Art Manresa, i “Enyor d’arrels”, del pintor berguedà Albert Canal, són les propostes expositives que es poden visitar aquest mes.

 

imagen

El centre cívic Selves i Carner i el Casal de les Escodines ofereixen aquest mes de maig  dues propostes expositives. El Selves i Carner acollirà una exposició col·lectiva que recull “Les millors fotografies del concurs social de 2022” de Foto Art Manresa; i el Casal de les Escodines la mostra “Enyor d’Arrels” del pintor amateur Albert Canal Bonavila.

Exposició col·lectiva de Foto Art Manresa

La mostra expositiva “Les millors fotografies del concurs social 2022”, organitzada per Foto Art Manresa i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, es podrà visitar del 9  al 30 de maig. FotoArt Manresa organitza cada any una lligueta interna on cada mes es proposa una temàtica diferent. En cada lliurament un jurat puntua les obres presentades i aquelles que reben més puntuació passen a formar part de les obres seleccionades, les quals es mostren en aquesta exposició.

 

La inauguració de l’exposició serà el dimarts vinent, 9 de maig, a les 19.30 h al Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16) i els horaris per visitar-la, de dilluns a divendres, de 16 a 21 h.

Enyor d’arrels, d’Albert Canal

Al Casal de les Escodines acull des d’avui i fins al 25 de maig la mostra “Enyor d’arrels”, una exposició que es va estrenat el març passat  al  centre cívic Selves i Carner  com a   exemple de tres etapes, tres col·leccions i tres tècniques on es mostrava l’admiració del pintor amateur Albert Canal pel Berguedà,  les seves arrels, el seu entorn més proper i el seu bressol, Cal Rosal.

De les  tres col·leccions exposades al Selves i Carner, al Casal de les Escodines, se n’hi ha traslladat una, titulada “La maduresa amb l’aquarel·la”, que coincideix amb un temps d’identitat, de canvis, d’equilibri, de maduresa artística i  de retorn a la tècnica dels inicis del pintor amateur: el dibuix. Sobre el dibuix hi aplica la tècnica de l’aquarel·la, suau, sensible i imperfecta, segons ell mateix.

La mostra es podrà veure al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50)  de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 20.30 h i  també els dissabtes 13 i 20 de maig, de 9 a 14 h.

(*) Peu de foto: Fotografia de Sergi Roca, 1r premi de les obres seleccionades al Concurs Social de Foto Art Manresa 2022

 

Documents relacionats

  • imagen