Bressolvent celebra deu anys amb una festa per als infants i famílies que han passat per l'escola

La llar d’infants municipal es va crear el curs 2012-2013 al polígon Bufalvent de Manresa per tal de facilitar la conciliació familiar i laboral dels treballadors i treballadores del polígon. Actualment, l’escola bressol disposa de 33 places per a infants de fins a tres anys i d’una aula multisensorial que la fa única a la ciutat.

imagen

La llar d'infants Bressolvent celebrarà aquest dissabte el seu desè aniversari amb una festa al pati de l’escola per a tots els nens, nenes i famílies que han gaudit d’aquest servei des de la seva creació. Com a part d’aquesta celebració, les famílies han compartit la seva experiència al centre amb vídeos al perfil d’Instagram @llarsdinfantsmanresa

Un projecte per a la conciliació familiar i laboral

En una enquesta feta el 2005, l’Associació d’Empresaris de Bufalvent va detectar que hi havia un elevat nombre de persones que treballaven al polígon en edat fèrtil i amb infants petits que tenien problemes per conciliar la vida familiar i laboral. Aquesta situació va desembocar en una petició de l’associació a l’Ajuntament de Manresa per tal de construir una escola bressol a Bufalvent que cobrís aquesta necessitat.

El centre, de titularitat municipal, va entrar en funcionament el curs 2012-2013. Actualment, la llar d’infants, tot i que prioritza els nens i nenes dels treballadors del polígon, està oberta a tots els infants de Manresa. La llar disposa de dos grups, un per a infants d’1 a 2 anys i un altre, per a infants de 2 a 3 anys, amb un total de 33 places.

El 2018, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, es va crear una aula multisensorial dins de Bressolvent. Es tracta d’un espai dissenyat per oferir estímuls sensorials controlats i generar estímuls visuals, auditius i tàctils que ajudin a integrar aprenentatges, per tal de potenciar les habilitats socials i intel·lectuals. Amb voluntat d’obrir aquesta aula a tota la ciutat, es van establir convenis de cooperació amb l’Escola Jeroni de Moragas (Fundació AMPANS) i amb el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Bages (CDIAP) que utilitzen aquest equipament en la seva tasca diària.

 

(*) Peu de foto: aula multisensorial de l'escola bressol Bressolvent.

Documents relacionats

  • imagen