Manresa ultima els detalls de la Fira de l'Ascensió que comença demà

La fira aposta pel "Comerç ADN Manresa" al qual dedicarà un espai exclusiu al costat de les parades d'artesania, i donarà veu a la cultura popular amb exhibició de sardanes, d'esbarts dansaires i colles castelleres. La zona dels Trullols acull des del cap de setmana passat les atraccions que també es podran gaudir durant la fira

imagen

Aquest divendres comença a Manresa la Fira de l’Ascensió, una cita de tres dies per potenciar el comerç local, donar espai a les parades d’artesania i viure la cultura popular amb ballada de sardanes, d'esbarts dansaires i castellers. El comerç de Manresa, que obrirà diumenge, sortejarà 6.000 € entre els clients i oferirà promocions especials.


La Fira de l’Ascensió se celebrarà en diversos espais del centre de la ciutat. La plaça Sant Domènec i el Passeig Pere III s’ompliran d’una cinquantena de parades d’artesania alimentària i també de joieria, roba i complements, entre altres. Pel que fa la zona de Crist Rei, es convertirà diumenge 28 en l’espai “Comerç ADN Manresa”, una zona singular, exclusiva i reservada pels comerços associats a la UBIC que vulguin exposar els seus productes. També diumenge, els comerços de la ciutat podran obrir i aprofitaran la jornada per fer promocions especials i sortejar 6000 € entre els seus clients.


Cultura popular a la plaça Major i a la plana de l’Om

La plaça Major i la Plana de l’Om concentraran l’activitat cultural de la fira. El dissabte 27 a les 19 h, hi haurà Sardanes a Broadway a la plaça Major, que inclourà una actuació de dansa jazz musical a càrrec d’Alba Soldevila Sala. El diumenge, en el mateix emplaçament, tindrà lloc, tant al matí com a la tarda, la Roda d’Esbarts Catalonia Cossos de Dansa. A les 12 h, també hi haurà les actuacions dels esbarts Rosa d’Abril de Castellterçol, l’Esbart Sant Genís de Taradell i l’amfitrió, l’Esbart Dansaires Manresans. A les 17.30 h, el Grup Dansa Cor de Catalunya actuarà amb l’Esbart Sant Jordi-Joventut Nostra de Barcelona i l’Esbart Monistrol Dansaire de Monistrol de Montserrat.


El diumenge a les 12 h a la plana de l’Om, els Tirallongues de Manresa celebraran la seva diada castellera de maig, amb la participació dels Maduixots de l’Alt Maresme i els Castellers de Santpedor.


Tot i que no hi haurà afectacions de trànsit al centre de la ciutat, s’hi facilitarà l’accés amb autobús urbà amb el preu del bitllet senzill a 1 euro durant els tres dies de fira.


La Fira de l’Ascensió està organitzada per la UBIC de Manresa amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i amb la col·laboració de diverses entitats i associacions de la ciutat.

 

(*) Peu de foto: La Fira de l'Ascenció tindrà una cinquantena de parades d'artesania alimentària.

Documents relacionats

  • imagen