L'Ajuntament de Manresa millora l'accessibilitat de la pàgina web a persones amb discapacitat

El web municipal incorpora una eina que facilita la navegació i la cerca d’informació a persones amb disminució o falta de visió, amb disminució o falta de mobilitat en mans i braços o amb discapacitat cognitiva.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha incorporat a la seva pàgina web l’eina inSuit Tools® que permet a persones amb discapacitat accedir fàcilment al contingut del web municipal i del portal de transparència. L’eina també està pensada per a persones grans amb dificultat per la lectura o amb poques capacitats digitals.

Des d’aquest mes de juny, al lateral esquerre de la pàgina web de l’Ajuntament hi ha una pestanya de color blau amb el text ‘Eines d’Accessibilitat’ que quan es clica apareixen les noves opcions de navegació per a persones amb discapacitat. Entre aquestes opcions, s’ofereix la possibilitat de navegar amb el teclat, amb la veu, amb sons, amb botons o amb polsador. També hi ha l’opció de simplificar la pàgina web amb menys imatges i text. Altres millores passen per canviar el tipus de lletra del web per facilitar la lectura a persones amb dislèxia, modificar la mida de les lletres, canviar-les a majúscules, definir la grandària del punter o remarcar totes les paraules que inclouen un enllaç per fer-los més visibles, entre altres.

La incorporació d’aquesta eina al web és una iniciativa de l’Ajuntament de Manresa, a través del Servei de Tecnologies i Sistemes d’Informació i del Servei Cooperació en l’administració electrònica, transparència i protecció de dades, per donar compliment a la normativa nacional e internacional d’accessibilitat web i de les recomanacions del W3C.

inSuit Tools® és una solució que millora l’accessibilitat y la usabilitat web, desenvolupada per l’empresa Tech4access i que ha comptat amb la col·laboració de l’associació de persones amb discapacitat múltiple de València Red Proyecto Social.

 

(*) Peu de foto: L'eina ofereix opcions per a diversos tipus de discapacitat.

Documents relacionats

  • imagen