Torna la Festa del Tomàquet amb la farina i el pa com a convidats especials

La setena edició d’aquesta festa, que se celebrarà a mitjan juliol, incorpora com a novetats les tapes als bars de vins dels cellers de la DO Pla de Bages i un recull de receptes inèdites amb el tomàquet com a ingredient principal.

imagen

Manresa celebrarà del 17 al 22 de juliol la setena edició de la Festa del Tomàquet del Bages, un esdeveniment per potenciar el producte local i de temporada a través d’activitats consolidades, però també de noves propostes que aquest any passaran pels cellers de la DO Pla de Bages i per la publicació de receptes inèdites. La farina i el pa seran els productes convidats de la festa d’aquest any.



En aquesta edició es podrà gaudir novament del Mercat del Tomàquet al Passeig Pere III, del pinxo pote tomaquer, del Sopar del Tomàquet al Parc de la Seu, així com de les xerrades i els tasts del producte estrella de la festa. A l’edició d’aquest any, però, s’hi afegiran novetats com ara tapes als bars de vins dels cellers de la DO  Pla de Bages o la publicació d’un recull de receptes inèdites que els restauradors de la comarca han elaborat des de la primera edició de la festa. Aquest any, a més a més, el tomàquet tindrà bons companys de viatge com són la farina i el pa. En aquest sentit, al Mercat del Tomàquet es podrà degustar diferents tipus de pans a càrrec del forner Idris Cruz, i també tindran un paper rellevant tant en el Sopar com en altres activitats que es duran a terme durant la festa.

 

Escurçar cadenes de distribució: de l’hort a taula

 

Aquest any la Festa del Tomàquet vol ajudar a revertir, en la mesura que li és possible, la complicada situació que viu la pagesia amb la sequera, l’elevat cost de les matèries primeres i l’energia i la globalització del mercat. Més enllà de les activitats gastronòmiques, la Festa del Tomàquet vol fomentar l’escurçament de les cadenes de distribució per permetre al pagès millorar la seva renda, i que això reverteixi en el territori i la seva gent, donar a conèixer el producte local, generar sinergies amb altres agents del territori com la restauració, o provocar, entre d’altres, orgull sobre el producte local. La festa també permet dinamitzar el comerç local i el Centre Històric de Manresa.

 

Col·laboració entre Ajuntament i entitats

La Festa del Tomàquet és organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Manresa i Manresa Anella Verda, el Consell Comarcal del Bages, la Diputació de Barcelona, El Rebost del Bages, MengemBages, l'Escola Agrària de Manresa, Proper, Parc de la Séquia, la Fundació Alícia, Món Sant Benet, Agrícola Comarcal de Bages, Bages Impuls!, la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central, la Fundació Turisme i Fires de Manresa i l’Era.


(*) Peu de foto: Festa del Tomàquet del Bages 2022.

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen