Marc Aloy Guàrdia és escollit alcalde de Manresa per segona vegada consecutiva

Aloy ha estat escollit aquest migdia alcalde de Manresa, per segona vegada, en obtenir els 13 vots dels regidors i regidores d’ERC, PSC i Impulsem, en virtut del pacte subscrit per les tres forces.

imagen

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha acollit aquest dissabte al migdia el Ple extraordinari de constitució de la corporació municipal i d’elecció de l’alcalde de Manresa. Marc Aloy Guàrdia, candidat d’ERC i alcalde de la ciutat els darrers tres anys, ha estat elegit batlle de nou, en haver obtingut els vots de 13 dels 25 regidors: 7 del grup republicà, 4 del PSC i 2 d’Impulsem, d’acord amb el pacte que aquesta setmana van oficialitzar les tres forces.

 

El Ple s’ha iniciat puntualment a les 12 del migdia amb la constitució de la Mesa d’Edat, formada pel regidor de més edat, Jesús Alonso Sainz, i el de menor edat, Sergi Perramon Subirana. Després de fer la comprovació de credencials i proclamació de regidors i regidores electes, cadascun ha jurat o promès el càrrec, fent servir fórmules diverses, manifestant el seu compromís amb la ciutat i el país.

 

Un cop constituïda la corporació, s’ha procedit a l’elecció de l’alcalde. Els caps de llista han intervingut, per ordre de menys més vots obtinguts a les eleccions municipals, per adreçar-se a la ciutadania i manifestar si presentaven la seva candidatura al càrrec d’alcalde. Les intervencions han anat a càrrec d’Imma Cervilla Galera (VOX), Sergi Perramon Subirana (FNC), Joan Vila Marta (Impulsem), Roser Alegre Fontanet (Fem), Anjo Valentí Moll (PSC), Ramon Bacardit Reguant (Junts) i Mariona Homs Alsina (ERC).

 

Han presentat candidatura VOX, FNC, Fem, Junts i ERC. El resultat de la votació ha estat: 13 vots per a Marc Aloy Guàrdia (ERC), 6 vots per a Ramon Bacardit Reguant (Junts), 3 vots per a Roser Alegre Fontanet (Fem), 2 vots per a Sergi Perramon Subirana (FNC) i un vot per Imma Cervilla Galera (VOX). Amb aquests resultats, el republicà Marc Aloy Guàrdia ha estat proclamat alcalde electe de Manresa. Ha acceptat i jurat el càrrec per imperatiu legal i ha rebut de mans del president de la Mesa d’Edat la insígnia de solapa, la Medalla i la Vara d’alcalde, abans de fer el seu discurs com a alcalde.

 

Seguidament, l’alcalde ha procedit a col·locar als regidors i regidores la Medalla Corporativa de l’Ajuntament de Manresa i els ha lliurat la insígnia de solapa. L’acte s’ha tancat amb la tradicional fotografia de família dels membres de la nova corporació municipal.

Documents relacionats

  • imagen