Gairebé 2.000 persones han visitat l'exposició de cliks medievals al carrer del Balç

Coincidint amb la Fira de l’Aixada, l’exposició ha esdevingut un autèntic èxit i ha permès donar a conèixer el carrer medieval a moltes persones que mai no l’havien visitat. La mostra de clicks restarà oberta fins al proper diumenge, 8 de març.

imagen

Gairebé 2.000 persones han passat pel Centre d’Interpretació del carrer del Balç per visitar l’exposició de cliks de Playmobil que es va estrenar el 24 de febrer passat i que ha tingut un èxit espectacular aquest cap de setmana coincidint amb la celebració de la Fira de l’Aixada. A banda de l’atractiu de la mostra, la proposta expositiva ha permès a molts dels visitants descobrir la riquesa patrimonial del carrer del Balç.

L’exposició es podrà visitar fins el dia 8 de març. El carrer del Balç estarà obert cada dia de 10 a 14 h. i de 17 a 20 h, a excepció del dia 8 de març que només obrirà pel matí.

Els visitants podran gaudir d’escenes de castells, pobles i batalles i, especialment, d’un quadre que representa l’arribada del rei Pere III a la ciutat amb la misteriosa llum. La imatge projecta una Manresa medieval travessada pel canal de la Sèquia i la Seu en cons trucció.

Molta participació per al concurs per trobar el clic descol·locat

A banda de la visita, un altre proposta paral·lela que ha tingut èxit ha estat la participació del concurs per trobar el click amagat. El concurs consisteix a trobar a cada una de les maquetes un click que desentona amb l’ambientació de l’acció que es representa (per exemple un pirata enmig d’una escena medieval).

En total hi ha sis clicks dins dels sis diorames del Balç i quatre ninotets que estan situats en diferents espais de la ciutat: la Seu, l’Oficina de Turisme, el Museu Comarcal i el propi Centre d’Interpretació. El concurs ha permès també que els participants visitin també la Seu i el Museu Comarcal.

Els participants en el concurs han d’apuntar el personatge que representa el click diferent en un paper juntament amb un identificador, i l’últim dia de la exposició es farà un sorteig que repartirà quatre premis entre aquells que hagin endevinat els deu personatges descol·locats.


Documents relacionats

  • imagen