La façana de l'Ajuntament s'il·luminarà demà de color verd amb motiu del Dia Mundial de l'ELA

Demà, 21 de juny, se celebra el Dia Mundial de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). Per aquest motiu, diversos municipis de Catalunya il·luminaran edificis o elements de la ciutat de color verd amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la malaltia i donar suport als afectats i les seves famílies.

 

imagen

La façana de l’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà de color verd demà dimecres, 21 de juny, en horari de 21.30 a 22.30 h. Un any més, Manresa s'afegeix així a la iniciativa de la Fundació Miquel Valls, que sol·licita als ajuntaments de Catalunya que il·luminin de verd façanes d'edificis o elements significatius de la ciutat amb motiu del Dia Mundial de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). L'objectiu de la campanya “Fes un Gest per l’ELA” és conscienciar sobre la malaltia i donar suport als afectats i a les seves famílies. 

L’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) és una malaltia neurodegenerativa progressiva i de pronòstic vital curt, que afecta primàriament les neurones motores de la medul·la espinal, el tronc cerebral i l’escorça motora. A conseqüència d’això, la persona afectada veu alterada la seva autonomia motora, la comunicació oral, la deglució i la respiració, encara que es mantenen intactes els sentits, l’intel·lecte i els músculs dels ulls.


Segons dades de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), l’ELA ja és la tercera malaltia neurodegenerativa més comuna -després de l'Alzheimer i el Parkinson- a l’estat espanyol. Cada any, al conjunt de l'estat, prop de 700 persones comencen a desenvolupar els símptomes de la malaltia.

 

Documents relacionats

  • imagen