L’Ajuntament de Manresa fa recomanacions per garantir unes revetlles segures

Aquestes recomanacions tenen l’objectiu de minimitzar els riscos que comporta l'ús del material pirotècnic, tant per a les persones com per al medi natural.

 

imagen

Amb motiu de la proximitat de les revetlles de Sant Joan, Sant Pere i Sant Jaume, els pròxims dies 24 i 29 de juny, i 25 de juliol, respectivament, l’Ajuntament de Manresa, a través d’un ban de l’alcalde de la ciutat, Marc Aloy Guàrdia, estableix una sèrie de condicions, recomanacions i consells per minimitzar es riscos de l’encesa de les fogueres i l’ús dels productes pirotècnics.

Les fogueres que es facin durant la revetlla, amb prèvia autorització, s’hauran de situar en una superfície empedrada o asfaltada, amb una capa protectora a sota de sorra de 20 cm en un carrer de terra. No s’autoritzaran fogueres en terrenys situats a menys de 500 metres de zones arbrades o a menys de 15 metres de les façanes, vehicles aparcats,  de pals i línies de conducció aèria de serveis o subministraments i qualsevol mena de mobiliari urbà.

Pel que fa a la utilització de petards,  els productes es divideixen en tres categories: artificis de pirotècnia de risc baix (s’estableix que l’edat mínima per adquirir-los i usar-los és de 12 anys), de risc mitjà (s’estableix que l’edat mínima és de 16 anys) i de risc alt  (s’estableix que l’edat mínima per utilitzar-los és de 18 anys). L’Ajuntament adverteix que les persones que manipulin productes pirotècnics hauran de prendre les mesures adients per tal d’evitar danys, tant a les persones com als béns municipals i privats i dona consells als veïns.

Es pot consultar el text íntegre del ban amb aquestes recomanacions en aquest enllaç.

 

Més informació sobre mesures preventives a les revetlles, a més de consells sobre manipulació de petards, es poden consultar a la web Revetlles amb precaució de la Generalitat de Catalunya.

 

(*) Peu de foto: Foguera de Sant Joan, l'any passat a la plaça Major de Manresa 

Documents relacionats

revetlla - PDF recomanacions de seguretat
  • imagen