L’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà demà de color lila pel Dia Internacional de la Síndrome de Dravet

L’objectiu es donar visibilitat i conscienciar sobre aquesta malaltia rara, greu i sense cura que afecta un de cada 16.000 nadons i contribuir a impulsar la investigació per trobar tractaments més eficaços.

 

imagen

Demà divendres, 23 de juny, de 21.30 h a 22.30 h, la façana de l’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà de color lila amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Síndrome de Dravet. D’aquesta manera, el consistori se suma a la petició de la Fundació Síndrome de Dravet –amb afectats a Manresa-, amb l’objectiu de donar visibilitat i sensibilitzar sobre aquesta  malaltia rara, greu i sense cura.

Aquesta patologia afecta 1 de cada 16.000 nadons (l’edat d'aparició de la malaltia se situa entre els 4 i 12 mesos de vida). Les opcions de tractament actuals són limitades, i la cura constant afecta greument la qualitat de vida del pacient i la família. Els pacients d’aquesta malaltia  tenen una taxa de mortalitat del voltant del 15% a causa de SUDEP (mort sobtada inesperada a l'epilèpsia), convulsions prolongades, accidents relacionats amb convulsions com ofegament i infeccions. La investigació per a una cura ofereix als pacients i famílies l'esperança d'una qualitat de vida millor per als seus éssers estimats.

 

Documents relacionats

  • imagen