Oberta la convocatòria per presentar obres artístiques al Festival Jardins de Llum 2024

Els projectes han d’estar relacionats amb la llum i l’aigua i han de tenir caràcter efímer, ja que formaran part de Jardins de Llum, un itinerari temporal d’art que s’organitza per la Festa de la Llum de Manresa. El termini per presentar les obres acaba el 3 de setembre.

imagen

Artistes individuals o organitzats en col·lectiu poden presentar fins al 3 de setembre les seves propostes d’art efímer per formar part del recorregut del Festival Jardins de Llum 2024. Les obres, que han d’estar relacionades amb la llum i l’aigua, s’exposaran als carrers del Centre Històric de Manresa el 17 i 18 de febrer de l’any que ve, durant la Festa de la Llum de Manresa.

 

El Festival Jardins de llum és un itinerari d’art efímer proposat per l’Ajuntament de Manresa, conjuntament amb el Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la Calç i el suport de l’Associació Misteriosa Llum, que ja s’ha fet un lloc propi en el programa d’actes de la Festa de la Llum de Manresa. Sota la direcció artística de Roser Oduber i la producció del consistori manresà, l’esdeveniment està pensat per relacionar activitats diferents, de qualitat, que transmetin emoció i que, a més a més, siguin participatives en la seva realització.

 

Un cop presentades les propostes, membres de l’organització del festival, juntament amb experts en llum i art contemporani, escolliran les obres que finalment s’exposaran al carrer. Entre altres aspectes, el jurat valorarà el grau d’innovació i estètica de la proposta, la capacitat de l’obra per adaptar-se a l’espai d’exposició, la resistència del projecte a les inclemències meteorològiques, la utilització d’energies solars i les propostes que es puguin tirar endavant amb poca quantitat d’aigua.

 

Les obres seleccionades es donaran a conèixer la setmana del 2 d’octubre. Cada participant escollit rebrà 1000 euros en concepte d’honoraris, producció, muntatge i desmuntatge de l’obra i transports.

 

Podeu consultar aquí les bases de participació i presentar les propostes artístiques de forma telemàtica en aquest enllaç.

 



(*) Peu de foto: Façana de l'Ajuntament de Manresa durant els Jardins de Llum 2023.



Documents relacionats

  • imagen