La Festa Major de Manresa concentrarà l’activitat entre la nit del 23 i el 28 d’agost i tindrà The Tyets, Buhos i 31 Fam com a caps de cartell

La Trobada de Bateries i la proclamació de la Pubilla i l’Hereu passen al següent cap de setmana, mentre que el Correaigua no es farà, a causa de la sequera. En aquesta Festa Major, tindran també molta presència les artistes, en una clara aposta per reforçar el paper de la dona dins la cultura. El cartell d’enguany és obra de l’artista polifacètic Pau Gros Bertran.

imagen

La Festa Major de Manresa concentrarà pràcticament tota l’activitat entre la nit de dimecres 23 d’agost, quan es farà el Tap’Antic, i el dilluns 28 d’agost, el dia del Correfoc. El nou format s’ha fet públic avui, en una roda de premsa que ha estat encapçalada per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, la regidora de Cultura i Llengua, Tània Infante Martínez, el president de l’Associació Manresa de Festa, Joan Orriols Padrós, i l’artista polifacètic Pau Gros Bertran, autor del cartell d’enguany.

 

Tal com s’ha explicat, l’objectiu de compactar els actes és el de proporcionar a la ciutat cinc dies de gresca intensa en els quals es respiri Festa Major a cada racó i en cada moment, amb molts actes a la vegada, que ocuparan totes les places i carrers possibles, amb una oferta àmplia i variada dirigida a diferents públics. D’aquesta manera, es pretenen evitar els buits en el programa que provocava el fet de tenir una festa de 10 dies de durada i, també, s’espera augmentar la participació, gràcies al fet que molta gent ja haurà tornat de les vacances d’agost.

 

Amb el nou format, la Trobada de Bateries i la proclamació de la Pubilla i l’Hereu, que se solien fer el primer cap de setmana de Festa Major, passaran al següent, mentre que el Correaigua no es farà a causa de la sequera i de la voluntat de l’Ajuntament de sensibilitzar dels efectes severs del canvi climàtic. Sí que es mantenen en el seu dia habitual —que en aquest cas serà el diumenge 20 d’agost— els tres actes que Xàldiga programa per al públic infantil (els tallers, la Moscada i el Correfoc Infantil), a petició expressa de l’entitat.

 

 

Els grups del moment

 

Els caps de cartell de la Festa Major seran tres dels grups del moment del panorama musical català: The Tyets, Buhos i 31 FAM. The Tyets tocaran divendres al carrer Sallent i Buhos dissabte, també al carrer Sallent, mentre que el grup de trap 31 FAM actuarà diumenge a la plaça Sant Domènec. En aquesta Festa Major, tindran també molta presència les artistes, en una clara aposta per reforçar el paper de la dona dins la cultura. DJ Bulma Beat actuarà després dels The Tyets i Les Que Faltaband, un grup format per vuit dones, sortirà a actuar al carrer Sallent just després dels Buhos. També serà a Manresa la streamer asturiana que ha revolucionat el món de la música a Twitch, Elesky, entre altres.

 

 

Una ciutat diversa

 

El cartell de la Festa Major d'enguany és obra de l’artista polifacètic manresà Pau Gros Bertran —conegut artísticament com a Pau B. Gross (@pau_gross)— i se centra en mostrar una Manresa multicultural amb tot un seguit de personatges simpàtics i desenfadats, que n’escenifiquen la diversitat: hi ha des de robots a superheroïnes.

 

També, de forma metafòrica, l’artista ha omplert de color els carrers de la ciutat, incorporant, per tot arreu, noms d’artistes urbans que, per a l’autor, són referents locals. Al mateix temps, el cartell incorpora un semàfor que dona llum verda per gaudir d’una Festa Major divertida i “plena de bon rotllo”, en paraules de l’autor.

 

 

*En els pròxims dies es presentarà el programa sencer i s’explicaran detalladament la resta d’actes

Documents relacionats

Cartell FM 2023
  • imagen