L’Ajuntament de Manresa lliura els diplomes a l’alumnat del projecte Tast d’Oficis +16

El regidor d’Ocupació i la regidora de Joventut entreguen els diplomes als participants del projecte per tal de certificar l’assistència  i posar en valor  els procés formatiu que han fet els joves.


imagen

Aquest divendres ha tingut lloc a l'Espai Jove Joan Amades l'acte de cloenda d’una nova edició del programa Tast d'Oficis + 16, un projecte que enguany s’ha adreçat a 15 joves d’entre 16 i 22 anys que es troben en una situació administrativa irregular.

Els objectius del projecte són augmentar la capacitat d’integració d’aquests joves, afavorir  la seva inclusió social i/o formativa, desenvolupant capacitats de relació i cooperació per tal de poder-se adaptar al funcionament de la vida activa, així com conèixer mecanismes i habilitats de l’àmbit professional en diferents oficis, de forma pràctica i mitjançant l’experimentació,  per facilitar la seva futura integració en el món laboral.

Enguany, entre els mesos d’abril a juliol, s’ha realitzat la setena edició del programa  en la que els joves han tingut la possibilitat d'entrar en contacte amb entorn laboral d’electricitat, climatització i llauneria. Paral·lelament, també s’han format en català, i en matèries complementàries d’informàtica bàsica i economia domèstica, així com sessions en orientació laboral i coneixement de l’entorn.

A l’acte de cloenda hi han assistit el regidor d'Ocupació i Emprenedoria, Lluis Vidal Sixto Orozco, i la regidora d’Infància i Joventut, Isabel Sánchez Pulido. Els representants del govern municipal han fet un petit parlament a l’alumnat encoratjant-los a seguir estudiant i formar-se. Lluis Vidal Sixto els ha donat les gràcies “pel comportament, assistència i predisposició” i ha afirmat que “tots mereixem oportunitats i és bo d’aprofitar-les”. Isabel Sánchez  també els ha felicitat per l’esforç i els ha recordat que l’Oficina Jove “està a la vostra disposició per ajudar-vos i assessorar-vos en el vostre camí formatiu”. Durant l’acte també un vídeo amb fotografies que es van anar fent durant el període de formació.  

En el projecte Tast d’Oficis +16 han treballat tres serveis de l’Ajuntament de Manresa de manera molt coordinada: ProManresa, Espai Jove de serveis socials i l’Oficina Jove de Bages.

(*) Peu de foto: Foto de grup de l’alumnat, professorat i regidors en l’acte de cloenda del curs, aquest migdia a l’Espai Jove Joan Amades.  

Documents relacionats

  • imagen