La 7a Festa del Tomàquet tanca amb èxit de vendes i participació

Més d’un miler de persones han passejat aquest matí pel Mercat del Tomàquet de Manresa, moment en què els productors han venut fins a 1.200 quilos de tomàquets. La Festa del Tomàquet ha comptat amb una elevada participació durant tota la setmana i ha atret, no només públic de Manresa i comarca, sinó també d’altres parts de Catalunya.

imagen

La setena edició de la Festa del Tomàquet s’ha tancat aquest dissabte amb la celebració del Mercat del Tomàquet i la satisfacció d’organització i pagesia tant per la participació com per les vendes. Durant els sis dies que ha durat la Festa, l’organització ha constatat una elevada participació en tots els actes i esdeveniments gastronòmics, i la pagesia ha xifrat en 1.200 els quilos de tomàquet venuts només en el Mercat d’avui. Es calcula que la Festa del Tomàquet ha retornat entre 10.000 i 12.000 euros al territori.

Manresans i manresanes s’han fet seva la Festa del Tomàquet, mentre que l’interès de persones de fora de la comarca per la Festa ha anat en augment. És el que ha constatat l’organització de la setena edició de la Festa del Tomàquet, que ha vist com el nombre d’assistents als actes i esdeveniments ha estat nombrós durant tota la setmana. Com a exemples, el Sopar del Tomàquet de dijous, que va fer el ple amb l’assistència de 160 persones, i els tastos de tomàquet i pa del Mercat d’avui, que han arribat al límit d’assistents. La presència de persones de fora de la ciutat s’ha pogut veure amb l’arribada d'un autocar de Tarragona i durant el sorteig de tres cistelles de tomàquets variats, que han tocat a veïns d’Artés, de Pont de Vilomara i de Barcelona.

Amb l’edició d’aquest any, l’organització dona per consolidada la Festa del Tomàquet, de la qual diu tenir un públic fidel que valora el producte de proximitat tant per la seva qualitat com per moure l’economia local.

Col·laboració entre Ajuntament i entitats

La Festa del Tomàquet és organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Manresa i Manresa Anella Verda, el Consell Comarcal del Bages, la Diputació de Barcelona, El Rebost del Bages, MengemBages, l'Escola Agrària de Manresa, Proper, Parc de la Séquia, la Fundació Alícia, Món Sant Benet, Agrícola Comarcal de Bages, Bages Impuls!, la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central, la Fundació Turisme i Fires de Manresa i l’Era.


(*) Peu de foto: Més d'un miler de persones han passejat aquest dissabte pel Mercat del Tomàquet situat al Passeig Pere III de Manresa.

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen