La plaça Neus Català Pallejà acollirà una exposició de pintures de gran format en el marc de l’Estiu Jove 2023

Es tracta d’una vintena d’obres pintades durant l’activitat Art Experiencie de l’Estiu Jove 2023 que reflecteixen sentiments, preocupacions i projectes de futur dels joves que les han pintades. Les obres, impreses posteriorment en unes grans lones, es podran veure a la plaça Neus Català Pallejà des d’aquest dimarts 25 fins al dilluns 31 de juliol.

imagen

La vintena de joves que han participat durant el mes de juliol a l’activitat Art Experience de l’agenda Estiu Jove 2023 exposaran aquesta setmana els seus treballs a la plaça Neus Català Pallejà. La mostra està formada per vint pintures de gran format en les quals els i les joves hi han expressat i pintat els seus sentiments, preocupacions i projectes de futur.

El taller Art Experience s’ha dut a terme durant cinc hores i en dos dies diferents de juny a la vora del riu Cardener, a sota del Pont Nou. L’activitat, basada en l’artteràpia, ha permès als joves utilitzar l’art com a eina útil per a l’autoconeixement i el creixement personal i com a instrument per afavorir l’expressió emocional i l’enfortiment de les relacions entre els membres del grup.



L’objectiu del taller era alliberar bloquejos i emocions contingudes en el subconscient i poder-les expressar a través d’una pràctica artística. Per aconseguir-ho, el jovent es va envoltar de natura i música d’alta vibració i se’ls va facilitar material com un cavallet amb suport per pintar, un paper de gran format, pintures i pinzell.



Abans i després de l’activitat, el grup de joves va gaudir d’una estona per reflexionar sobre les pròpies creences limitants i carències; i es va generar un espai de diàleg per comentar la sessió, participar i interactuar amb el conjunt de participants.



En una segona fase del taller, es va treballar per projectar i plasmar al paper propostes per enfocar el seu futur en clau més positiva i mirar de redirigir els pensaments limitants cap a accions de canvi.



Les pintures resultants han estat retocades digitalment i s’han imprès sobre unes grans lones que quedaran exposades durant tota la setmana a la plaça Neus Català Pallejà.



L’activitat ha estat organitzada per l’Ajuntament de Manresa i el taller, conduït i realitzat per la tallerista Clara Cortina, d’Arxipèleg Creatiu. La documentació fotogràfica l’ha duta a terme el jove fotògraf Roc Tubau. També hi ha col·laborat Althaia.



(*) Peu de foto: l'activitat es va dur a terme a sota el Pont Nou, a la vora del riu Cardener.

Documents relacionats

  • imagen