S’obren al trànsit el carrer i la plaça Hospital, tancats aquest juny per les obres d’urbanització del carrer Sant Andreu

Els treballs de millora del carrer Sant Andreu encaren la recta final i la previsió és que el vial es pugui obrir a finals de setembre.

imagen

Aquest divendres al migdia s’obrirà al trànsit de vehicles la plaça Hospital i als carrers Hospital, Remei de Dalt i Reparadores, fet que comportarà que també es restableixin les àrees de residus habituals a la plaça Hospital i al carrer Remei de Dalt. La zona es va tancar al trànsit a principis de juny amb motiu de les obres de millora i ampliació de la urbanització del carrer Sant Andreu, que és previst que puguin quedar enllestides a finals de setembre.

 

Així, el carrer Sant Andreu es mantindrà tallat fins després de l’estiu, entre la plaça Hospital i la plaça dels Drets, de manera que els vehicles que circulin pel carrer Hospital es desviaran per plaça Hospital i carrer Remei de Dalt en direcció a la plaça del Remei.

 

Les obres al carrer Sant Andreu es van iniciar el març. Tenen un cost de 251.190,27 euros i es fan sobre una superfície de 592 metres quadrats. L’actuació millorarà significativament la urbanització existent, que té uns 90 anys. Es passarà d’un carrer amb voreres estretes a un vial en plataforma única que donarà prioritat als vianants per sobre el vehicle rodat, creant un carrer 100% accessible i inclusiu que permetrà relligar i unir tota l’illa de vianants, des de la plaça Major fins a la Via Sant Ignasi i la plaça del Remei.

 

En aquest sentit, els treballs donen resposta a una llarga reivindicació veïnal per millorar la mobilitat de la zona, que és molt utilitzada també per les persones usuàries de l’Hospital de Sant Andreu i del CAP del Barri Antic, moltes d’elles persones grans i/o amb mobilitat reduïda.

 

El projecte —que també inclou la millora d’un tram del carrer Llussà i d’un tram de la plaça de l’Hospital— respon als criteris d’ordenació definits per a tot el Centre Històric i, específicament, per a l’àmbit dels ravals externs als antics closos de muralles. Així, segueix la línia de les intervencions realitzades els darrers anys als carrer Sobrerroca, Serarols, Baixada del Pòpul, plaça Major, passatge Amics, plaça del Carme, plaça Hospital, Joc de Pilota o Baixada dels Drets.

 

 

(*) Peu de foto: imatge de la plaça Hospital d'avui dijous, encara tancada al trànsit

Documents relacionats

  • imagen