L'Ajuntament comença un nova campanya de visites guiades a “Manresa, cor de Catalunya”

La primera visita es farà aquest dissabte 7 de març i la proposta consisteix en un itinerari pels llocs més emblemàtics de la ciutat que, a més, inclou, al final del recorregut,  la possibilitat de fer un tast de productes locals i vins de la DO Pla de Bages.

imagen

L’Oficina de Turisme de Manresa inicia aquest dissabte 7 de març la campanya de visites “Manresa, cor de Catalunya”. La proposta consisteix en un recorregut pels espais més emblemàtics de la ciutat: la Seu, el carrer del Balç, la plaça Major, etc. i ofereix l’opció de fer una degustació de productes locals de temporada i vins de la DO Pla de Bages al final de la jornada. El tast està gestionat per Bagesterradevins amb la col·laboració del Kursaal Espai Gastronòmic.

La presentació de la campanya feta aquest matí ha anat a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós; i els representants de Bagesterradevins, Ricard Vilalta i del Kursaal Espai Gastronòmic, Jordi Ruiz.

La regidora de Turisme ha presentat la proposta de visites guiades a “Manresa cor de Catalunya” i ha destacat que es tracta d’una activitat que “vol donar una visi ó global de la ciutat i, per aquest motiu es promocionen els valors patrimonials, històrics, paisatgístics, comercials i gastronòmics, tot en un mateix relat”.

Per la seva banda, Ricard Vilalta de l’empresa Bagesterradevins, ha explicat que “aquesta companyia és nova i que es tracta d’un portal on s’aglutina una àmplia oferta d’experiències enoturistes que es poden gaudir a la comarca del Bages. “Especialment es fa divulgació de les tines i dels vins i amb aquest projecte Bagesterradevins aporta les experiències enogastronòmiques al servei del turisme”, ha afirmat Vilalta.

Per Jordi Ruiz, del Kursaal Espai Gastronòmic, “oferir un tast amb productes de la comarca és una manera immillorable de rebre els visitants i fer que se sentin acollits”, per aquest motiu, “el restaurant oferirà una degustació de productes típics de la comarca com brandada de bacallà amb un punt de mel i pa amb tomàquet i embotit regat amb vi de la DO pla de Bages”, ha sentenciat Ruiz.

La visita comença a les 11 h. davant de l’Oficina de Turisme

Els interessats s’han de presentar davant de l'Oficina de Turisme a la plaça Major a les 11 del matí. Es faran sortides durant tots els dissabtes d’aquest any 2015.

L’itinerari plantejat presenta nous continguts com el Geoparc de la Catalunya Central, el comerç o el projecte Manresa 2022. L’enogastronomia va a càrrec de Bagesterradevins, que està treballant en la creació d’experiències enoturístiques al Bages que poden adquirir-se a través de la pàgina web (www.bagesterradevins.cat ).

Un recorregut pe ls diferents “cors” de Manresa

Després de la recepció i acollida a l’Oficina de Turisme, els visitants inicien el recorregut cap el “primer cor” de la ciutat, que és el Parc de la Seu. Aquí s’introdueixen continguts del Geoparc de la Catalunya Central, que ajudaran a entendre el perquè de la singularitat del paisatge manresà, caracteritzat pel congost del riu Cardener i les balmes, que van tenir un paper clau en l’estada de Sant Ignasi a la ciutat l’any 1522.

Després de visitar la basílica de la Seu i travessar el Carrer del Balç, el circuit segueix cap al “segon cor” de la ciutat, la Plaça Major. El guia farà un repàs dels principals esdeveniments que han tingut lloc al llarg de la història.

Tot seguit es baixarà pel carrer Sant Miquel fins a la plana de l’Om, on s&rsqu o;introdueixen apunts sobre el comerç de Manresa. El grup continuarà fins a la Plaça Sant Domènec, el “tercer cor” de la ciutat, on, a banda, d’explicar el patrimoni modernista, es posaran en relleu alguns dels esdeveniments principals que tenen lloc a la ciutat.
La visita finalitzarà davant del teatre Kursaal, passant pel Passeig Pere III, on els visitants que ho hagin escollit faran la degustació.

El Parc de la Sèquia, les rutes de l’Anella Verda o el Projecte Manresa 2022 són altres continguts que també s’inclouen a la visita “Manresa, cor de Catalunya”

Mostrar una ciutat que batega

Aquest nou recorregut segueix el traçat de la visita “Descoberta de Manresa”, que s’ha estat oferint des de l’any 2002 a l’Oficina de Turisme, però s’han actualitzat els continguts p er anar més enllà de la història i el patrimoni i introduir temes d’actualitat i projectes de futur de la ciutat. L’objectiu és mostrar el ventall de possibilitats que ofereix la capital del Bages als visitants.

Qüestions pràctiques:

Dia: Cada dissabte, a les 11h.
Punt de trobada: Oficina de turisme de Manresa • Plaça Major, 10.
Durada: 2hores més tast
Preus: 8€ general / 7,20€ reduïda (sense tast). 14€ general / 13€ reduïda (amb tast)
Informació i reserves: 938784090 • turisme@ajmanresa.cat 

Documents relacionats

  • imagen