Manresa acollirà aquest diumenge el pas de la segona etapa de “La Vuelta”

El pas de cursa es preveu entre les 15.15 i les 15.45 h. Les carreteres i carrers afectats són: C-16c al barri del Guix, N-141c (Pujada Roja), plaça Prat de la Riba, Ctra. de Vic, Muralla del Carme, Muralla Sant Domènec, Muralla Sant Francesc i C37z al barri del Xup. El trànsit per aquests carrers es tancarà a partir de les 14.25 h.

 

imagen

Coincidint amb la celebració de la Festa Major, Manresa es prepara per rebre aquest diumenge, 27 d’agost, el pas de la segona etapa de la 78a edició de ‘La Vuelta’ ciclista a Espanya, que es disputarà en 21 etapes amb un recorregut de 3.154 quilòmetres, amb sortida a Barcelona el 26 d’agost i arribada a Madrid el 17 de setembre.  

La segona etapa d’aquesta prova ciclista sortirà al matí de Mataró i finalitzarà a Barcelona, amb un recorregut de 182 quilòmetres. Procedents del Vallès Occidental,  l’entrada al Bages dels ciclistes es farà pel Coll d’Estenalles i seguiran per Talamanca, Navarcles, Sant Fruitós, Manresa, Sant Salvador de Guardiola, Marganell, Castellbell i el Vilar i Monistrol de Montserrat, en direcció a Molins de Rei, l'Hospitalet i Montjuïc, on hi haurà la meta.

La cursa entrarà a Manresa pel barri del Guix i Pujada Roja i travessarà la ciutat fins al barri del Xup. El pas dels corredors es preveu entre les 15.15 i les 15.45 h. Les carreteres i carrers afectats són: C-16c al barri del Guix; N-141c (Pujada Roja), plaça Prat de la Riba, Ctra. de Vic, Muralla del Carme, Muralla Sant Domènec, Muralla Sant Francesc i C37z al barri del Xup.

L’Ajuntament de Manresa ha informat que des de les 14.25 a les 16 h es tallarà el trànsit de vehicles en els carrers afectats. També es prohibirà l’estacionament i es retiraran contenidors i mobiliari urbà.

Bus Manresa aturarà el servei en les línies LF Festiu (L6 i L7) i L8 Perimetral durant el període d’afectació. Podeu consultar les afectacions a l’app de Bus Manresa, a la web www.manresabus. com o al telèfon 93 875 71 50. Els serveis de transport de viatgers interurbans podran accedir a l’Estació d’Autobusos des de la zona nord de la ciutat. Podeu consultar les afectacions al telèfon 93 874 68 00.

L’any 2019, darrer any en què va passar ‘La Vuelta’ per Manresa

L’any 2021 Manresa va acollir el final d’una etapa de la Volta a Catalunya. Dos anys abans, el 2019, la nostra la ciutat va acollir el pas de la 9a etapa de  “La Vuelta”. Aquell any els corredors van entrar al Bages  per Fonollosa provinents de Valls (Alt Camp), van passar per Sant Joan de Vilatorrada on hi va haver un esprint especial. Un cop a Manresa, els ciclistes van entrar per la carretera de Cardona, van baixar pel carrer Francesc Moragas fins a la plaça Mil·lenari, passeig del Riu, pont de Sant Francesc i l'antiga carretera de Barcelona passant per davant l'estació de la Renfe fins a la C-55 que els va portar fins a Monistrol de Montserrat per on van pujar a Montserrat. La meta de l’etapa estava situada a Igualada (Anoia).

(*) Peu de foto: Bona part dels millors ciclistes del món passaran diumenge per Manresa. Firma foto A.S.O. – La Vuelta

Documents relacionats

pdf la vuelta -recorregut Manresa
  • imagen