La quarta edició del festival de ‘land art’ Microscopies tindrà lloc entorn de la Séquia, entre el Parc Tecnològic i el Parc de l’Agulla

La iniciativa uneix art i natura amb l’exposició a l’aire lliure de 8 obres efímeres, dues accions artístiques i una escultura permanent, que firma l’artista visual Marc Sellarès Cots. Tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 d’agost, en el marc de la Festa Major de Manresa.

imagen

La quarta edició del Festival d’Art i Natura Microscopies —emmarcat dins la Festa Major de Manresa— se celebrarà els dies 25, 26 i 27 d’agost entorn de la Séquia, entre el Parc Tecnològic i el Parc de l’Agulla. Es tracta d’un certamen de land art que uneix art i natura, a la vegada que dona a conèixer els valors naturals i patrimonials de l’Anella Verda de la ciutat: els tres anys anteriors s’ha celebrat al Parc del Secà, a la Torre Lluvià i a la Torre de Santa Caterina.

 

El festival és iniciativa de l’Ajuntament de Manresa i del Centre d’Art Contemporani El Forn de la Calç (CACiS), amb Roser Oduber Muntañola com a directora artística. Enguany compta amb la col·laboració de Meandre, el Consorci Urbanístic de l’Agulla, el Parc de la Séquia, la Junta de la Séquia i el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus  i rep el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest migdia, se n’ha fet la presentació pública, que ha comptat amb la regidora de Cultura i Llengua, Tània Infante Martínez, amb Oduber i amb l’artista visual Marc Sellarès Cots, que enguany signa l’escultura permanent.

 

I és que Microscopies es caracteritza per les obres efímeres que s’hi poden veure i per les accions artístiques que s’hi desenvolupen. I també perquè en cada edició una de les escultures s’hi instal·la de manera permanent, amb la voluntat d’anar casant l’art i la natura dins l’Anella Verda. El 2020 Tom Carr va deixar l’escultura ‘Vèrtex’ al Parc del Secà, el 2021 va ser Àngels Freixanet la que va instal·lar ‘Somnis Arrelats’ als voltants de la Torre Lluvià i l’any passat va ser Marta Pruna Francesch la que va firmar l’escultura ‘Memòria del mite’ a la Torre Santa Caterina.

 

En aquesta edició, s’ha escollit l’artista Marc Sellarès (Barcelona, 1973), que presentarà l’obra ‘Manresa 1808’, una escultura d’acer corten de 4 metres d’alçada que representa un ‘quadradet’, els projectils fets a Manresa per a la Batalla del Bruc, en un homenatge de l’artista “als que es van revoltar i van lluitar per defensar la comarca”. Avui, durant la presentació del festival, se n’ha fet el muntatge.

 

Pel que fa a les obres efímeres, enguany el número creix fins a 8: es podran veure instal·lacions de Jaume Amigó, Joan Vilageliu Carbonell, Jordi González Castelló, Simina Alexandra Crisan, Alèxia Lleonart Pujol, Vicent Matamoros Angles i Nil Nebot Torrella, així com una instal·lació conjunta entre Roser Oduber i els participants del taller L’Art de Viure d’AMPANS. A més a més, es podrà gaudir de l’acció poètica ‘Sembrar Silenci’, de Neus P. Cirera (dissabte 26 a les 19 h) i d’una acció de dansa performativa a càrrec de Goretti Ribas Serra i Rubén Fortuny Cuesta (diumenge 27 d’agost a les 19 h).

 

La inauguració del festival es farà aquest divendres 25 d’agost a les 18 h. Dissabte 26, a les 20 h, es farà una visita comentada a càrrec de Roser Oduber. El punt de trobada serà davant del berenador del Parc de de l’Agulla. 

 

 

(*) Podeu descarregar el programa complet i trobar més informació de les obres a la web de Microscopies

(**) Peu de foto: La regidora Tània Infante (al mig) amb Oduber i Sellarès, durant la presentació del festival, amb l'escultura al darrera

 

Documents relacionats

  • imagen