Un dispositiu de 280 persones vetllarà pel bon funcionament i la seguretat del Castell de Focs i el Correfoc

El muntatge del piromusical s’està podent fer tot i la pluja. Si les previsions del temps es compleixen, es podrà realitzar tal com estava previst, a les 22 hores al Parc de l’Agulla. L’Ajuntament de Manresa recomana seguir l’actualitat detallada i les possibles afectacions causades pel temps a través de les xarxes socials Twitter i Instagram. El dispositiu per al Castell de Focs serà de 160 persones i, per al Correfoc, de 120.

imagen

Un total de 280 persones de cossos de seguretat, sanitaris i protecció civil vetllaran pel bon funcionament del Castell de Focs d’aquest diumenge i del Correfoc de dilluns. Malgrat la pluja d’aquest diumenge al matí —que ha fet suspendre actes com la Ballada de la Imatgeria i ha fet traslladar la Trobada Castellera— el muntatge del piromusical s’està podent dur a terme i, si les previsions meteorològiques es compleixen, el Castell de Focs es podrà realitzar tal com estava previst, a les 22 hores al Parc de l’Agulla.

 

El dispositiu del Castell de Focs estarà format per 160 persones. Hi participarà la Policia Local de Manresa, la Policia Local de Sant Fruitós de Bages, la Policia Local Santpedor, els Mossos d’Esquadra, l’ADF Pla de Bages, la Creu Roja, els Bombers, Protecció Civil de Manresa i Protecció Civil de Sant Fruitós de Bages, a banda de tot el personal municipal de Manteniment de l’Ajuntament de Manresa.

 

El piromusical comportarà afectacions al trànsit. No es podran estacionar vehicles als aparcaments i zones properes al Parc de l’Agulla durant tot el dia. I a partir de les 5 de la tarda i fins a aproximadament a dos quarts de dotze de la nit es tallarà el trànsit de vehicles a diversos vials entorn del Parc de l’Agulla:

 

  • Es tallarà la sortida de la carretera C-55 ‘Manresa Nord-Agulla’ en tots dos sentits de la via.
  • Es tallarà la circulació de vehicles de la carretera de Santpedor BV-4501 a l’altura del carrer Santa Joaquima i fins a la rotonda d’enllaç amb la C-25 (rotonda de Tennis Manresa.
  • La mobilitat entre el carrer de La Pau – Santa Joaquima i el Parc de l'Agulla s’establirà de la forma següent: tots dos carrils de circulació seran de sentit únic en direcció al Parc de l’Agulla. El carril de la dreta serà exclusiu per a vehicles que, quan arribin a la rotonda, caldrà que es desviïn obligatòriament per l’accés de la carretera C-55 en sentit Barcelona. Pel que fa al carril de l’esquerra, es reservarà als vianants
  • La línia de bus L7 Festius realitzarà l'última parada al Parc de l'Agulla a les 18:20 h, amb sortida des de la parada d'Hospital Sant Joan de Déu a les 17:35 h i des de Guimerà a les 18 h.

 

Pel que fa al Correfoc de dilluns (21.30 hores), que tancarà la Festa Major, el dispositiu estarà format per 120 persones. Hi participarà la Policia Local Manresa, els Mossos d’Esquadra, els Bombers, l’ADF Pla de Bages, la Creu Roja, Althaia i Protecció Civil Manresa, a banda de tot el personal municipal de Manteniment de l’Ajuntament de Manresa.

 

El Correfoc farà el següent recorregut: plaça Major, carrer Sant Miquel i de les Piques, plaça d’en Creus, carrer Arbonés, plaça Palmira Jaquetti Isant, carrer Santa Maria, plaça Gispert, carrer Vilanova, Plana de l’Om, carrer Nou i Metge Planas, plaça i carrer Pedregar, plaça del Carme, carrer Cap del Rec i plaça Major.

 

Entre les principals recomanacions a seguir per fer de la festa un acte segur, cal destacar la necessitat de portar roba i calçat adient i informar-se bé del recorregut, així com seguir les indicacions dels organitzadors.

 

Pel que fa a les mesures de seguretat, cal destacar, d’una banda, les recomanacions a seguir per part dels veïns i veïnes, que caldrà que:

 

  • Alliberin el carrer de qualsevol obstacle que pugui destorbar el recorregut del Correfoc: torretes amb plantes, taules, cadires, bosses d’escombraries, etc.
  • Retirin els vehicles de la zona per on passarà la cercavila de foc.
  • Tanquin les portes, finestres i balcons i protegeixin totes les obertures de les cases per impedir que hi entrin coets o guspires, que podrien causar un incendi.
  • Recullin la roba estesa i pleguin els tendals, que també es podrien encendre.
  • Evitin llençar aigua als participants del Correfoc, encara que els en demanin. Així s’evitarà que la pólvora es mulli i exploti o que surti en una direcció inesperada en lloc de cremar-se.
  • Protegeixin els vidres dels aparadors de les botigues amb cartrons en cas de no disposar de persiana metàl·lica.

 

Pel que fa a les persones que participin en el Correfoc caldrà que:

 

  • S’informin bé dels llocs per on passarà el Correfoc i segueixin les recomanacions dels organitzadors i dels serveis d’ordre.
  • Evitin fer cadenes de més de tres persones.
  • A les places, caldrà que girin en sentit invers a les agulles del rellotge.
  • No envaeixin l’espai on el grup de foc farà l’actuació i no agafin ni destorbin cap dels seus membres.
  • Portin roba i calçat adients: roba de cotó, amb mànigues i pantalons llargs, coll tancat, barret de roba i sabates que deixin la menor part possible del cos sense cobrir.
  • Si se’ls encén la roba, caldrà que es llencin a terra i rodolin per apagar les flames. Cal evitar córrer, per què les flames es poden escampar i ser més virulentes.
  • Si pateixen alguna lesió ocular, caldrà que la netegin amb aigua abundant i s’adrecin al punt d’assistència sanitària més proper.
  • Esperin la comitiva del Correfoc en carrers amplis. No demanin aigua als veïns, així s’evitaran taps i relliscades. També, s’evitarà que la pólvora es mulli i exploti en lloc de cremar-se.
  • No encenguin foc ni fumin a prop de les bosses o contenidors del material pirotècnic.
  • En cas d’un accident greu, caldrà facilitar l’accés als equips d’emergència i seguir les instruccions del cap de Correfoc o dels grups d’ordre.
  • No es permet la participació de menors de 12 anys, ni portar canalla sobre les espatlles o assistir al correfoc en cotxet.
  • Tot el públic participant és responsable, en primer i únic terme, dels accidents que pugui patir al Correfoc.

 

El Correfoc afectarà la mobilitat de vehicles a partir de les tres de la tarda als carrers: Infants, Muralla del Carme (carretera de Vic – plaça Infants), plaça Infants, Puigterrà de Dalt, Joc de la Pilota, Dama, Llussà, Carme, plaça del Carme, plaça Mil-Centenari, Pedregar, plaça Pedregar, Metge Planes, Nou, Canal, Sant Miquel, baixada del Carme, plaça Sant Ignasi Malalt, plaça Major, Cap del Rec, plaça Hospital, Sant Andreu, plaça dels Drets, Sobrerroca, passatge Amics, Santa Llúcia, plaça Immaculada, Galceran Andreu, Codinella, baixada del Pòpul, baixada de la Seu, Vallfonollosa, plaça d’en Creus, Na Bastardes, baixada de Na Bastardes, Piques, Fontanet, plaça de la Reforma (des del Pont de la Reforma), Alfons XII, Llops, plaça Llisach, Plana de l’Om, Born, Urgell, Vilanova, Sant Domènec, Barreres (des del carrer de la Mel), plaça Gispert, Talamanca, Cirera, Santa Maria, plaça Montserrat, Arbonés, Campanes i Sant Francesc. S’anul·larà la parada de transport públic interurbà de plaça Europa.

Documents relacionats

  • imagen