L’Ajuntament de Manresa inverteix 137.266 euros en la millora de centres educatius per al nou curs escolar

Aquest dimecres 6 de setembre ha arrencat el curs escolar 2023-2024, que a Manresa s’ha iniciat novament amb més d’11.000 alumnes.

imagen

Els centres escolars de Manresa han iniciat aquest dimecres 6 de setembre el nou curs escolar 2023-2024 amb més d’11.000 alumnes, que es reparteixen en els 27 centres educatius de la ciutat que imparteixen d’infantil a secundària. Aquest matí, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i el regidor d’Educació, Pol Huguet Estrada, han fet una visita a l’Institut-Escola Manresa, antiga Joviat, que s’ha estrenat com a centre públic, a l’Escola Serra i Hunter, al barri de la Balconada —un dels centres on s’hi han fet millores— i a la llar d’infants La Lluna.

 

En concret, durant aquest estiu, l’Ajuntament de Manresa ha invertit 137.266 euros en millores als centres educatius. A l’Escola Serra i Hunter s’han fet treballs de pintura interior i treballs de condicionament del pati, unes actuacions que han servit per finalitzar la intervenció a tot l’edifici que es va iniciar l’estiu passat.

 

També s’han fet obres a l’Escola Sant Ignasi (pintura en espais interiors); a l’Escola La Font (sanejament i pintura de la façana exterior); a l’Escola La Flama (nova zona d’ombratge al pati d’infantil, només pendent de la instal·lació del tendal); a l’Escola Les Bases (intervencions al pati i instal·lació de dues taules de tenis taula), a l’Escola La Séquia (3 taules de pícnic i millora de les mesures de seguretat) i a les llars d’infants municipals Petit Príncep i La Llum, on s’ha fet el condicionament tèrmic amb la instal·lació d’aires condicionats.

 

A banda, cal destacar l’obra que s’està fent a l’Escola Renaixença de condicionament de la teulada del gimnàs. El projecte ha estat realitzat per l’Ajuntament de Manresa i l’obra està finançada pel Departament d’Educació.

 

 

Més d’11.000 alumnes

 

El curs a Manresa s’ha iniciat amb més d’11.000 alumnes. En concret, hi haurà 2.080 alumnes a Educació Infantil, 4.999 a Educació Primària i 3.998 a Educació Secundària. El nombre de grups es manté igual que el curs passat. Es tracta d’unes xifres provisionals, ja que el procés d’assignació de plaça per a l’alumnat que ha arribat a la ciutat durant l’estiu encara està obert.

 

Pel que fa a les llars d’infants públiques, la ciutat ofereix per aquest curs 2023-2024 un total de 629 places: 47 a Infantil 0, 224 a Infantil 1 i 358 a Infantil 2. D’aquestes,  280 són places municipals i la resta llars d’infants que depenen de la Generalitat de Catalunya. Cal recordar que per segon curs consecutiu, l’escolarització a I2 és gratuïta.

 

A més a més, aquesta setmana s’ha obert un nou període de preinscripció per a les  llars d’infants públiques per tal de cobrir les vacants que van quedar a la preinscripció del maig o també per poder quedar en llista d’espera (més informació en aquest enllaç).

 

Pel que fa a l’Escola d’Art i al Conservatori Municipal de Música de Manresa, el curs començarà el 12 de setembre. L’Escola d’Art iniciarà el curs amb les places cobertes dels cicles formatius de Grau Mitjà de Serigrafia Artística i Assistència al Producte Gràfic Imprès, i amb alguna vacant al cicle de Grau Superior d’Il·lustració, que manté oberta la inscripció. Destacar també els nous tallers monogràfics de ‘Disseny Gràfic’, ‘Dibuix i color’ i ‘Estampació i llibre d’artista’, que s’afegeixen als tradicionals de Gravat, Serigrafia, Pintura i Ceràmica. Les inscripcions als tallers estan obertes.

 

Al Conservatori Municipal de Música de Manresa el curs s’iniciarà amb una nova direcció. Es manté l’oferta formativa i actualment encara estan obertes les preinscripcions per als ensenyaments d’Escola de Música.

Documents relacionats

  • imagen