Les artistes Remei Sánchez i Maria Eugènia Reyes exposen aquest setembre al Selves i Carner i al Casal de les Escodines

L’exposició ‘Descoberta (continuació)’, de Remei Sánchez Rubio, es pot visitar al centre cívic Selves i Carner; i la mostra ‘Pintando sueños’, de María Eugenia Reyes Manchola, al Casal de les Escodines.

 

imagen

El centre cívic Selves i Carner i el Casal de les Escodines acullen aquest mes de setembre  dues noves exposicions que es podran visitar fins al 29 de setembre.  Al Selves i Carner, la mostra ‘Descoberta (continuació)’, de la pintora navarclina Remei Sánchez Rubio, i al Casal de les Escodines es podrà veure l’exposició “Pintando Sueños”, de la pintora d’origen colombià i resident a Manresa, María Eugenia Reyes Manchola.

‘Descoberta (continuació)’ ja es pot visitar al centre cívic Selves i Carner

Remei Sánchez Rubio (Navarcles, 1979) és una artista plàstica autodidacta. Durant la seva trajectòria ha participat en diverses exposicions: a la Biblioteca Sant Valentí de Navarcles; en la mostra El Part és Art, organitzada per Migjorn al Centre Cultural El Casino; a l'Espai Annamasté; al bar Garbuig; a RituArt i diverses fires com Art Mercat de Navarcles i Calders Saludable.

 

Formada com a arterapeuta gestalt a l'Escola EaM (Escola d’arteràpia del Mediterrani) de Barcelona , ha impartit tallers a Manresa i comarca per entitats com l'associació ARRI Espai per l'Ànima, Centre de Recursos TEA amb nens i nenes amb autisme, Nord de la Dona, SIAD, Fundació Althaia, Ateneu Popular de Sallent i  Petit Palace de Navàs.

 

És també creadora de projectes tant individuals com col·lectius d’artteràpia amb propostes  com Un viatge de retorn al teu artista interior i EspiritualitArt , amb l’associació ARRI Espai per l’Ànima i amb l’exposició final dels treballs al centre cívic Selves i Carner i al Casal de les Escodines de Manresa. És autora també del llibre Pinzellades que obren camins amb la col·laboració de RituArt.

 

La mostra Descoberta (continuació) són creacions des de l'expressió espontània fetes principalment al darrer any.  Són la continuació i ampliació de les obres que Remei Sánchez Rubio va exposar al seu poble, Navarcles. Les obres exposades plasmen la cerca de neutralitat, centrament, bellesa i integració de diferents estats viscuts. Per la recerca de la neutralitat l’artista ha  treballat a partir de colors oposats i buscant el color intermedi, el que equilibra. Per la recerca del centrament, l’autora ha creat mandales, dirigint la creació de l'exterior a l'interior.

 

Les creacions de Descoberta (continuació) estan dutes a terme des d'una orientació art terapèutica, sense una idea preconcebuda ni esperar-ne cap resultat estètic, plàstic o de reconeixement.  Cerquen  l'autoconeixement, el què és verdader i connecta en el moment present per tal d’obrir el cor amb l'art, alliberar màscares, creences, estereotips i limitacions.

 

La mostra es podrà visitar al Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16) de dilluns a divendres fins al 29 de setembre,  de 9 a 14 h fins al 15 de setembre; i de 16 a 21 h a partir del 18 de setembre.

‘Pintando sueños’, al Casal de les Escodines

L’artista María Eugenia Reyes Manchola és nascuda a Cali (Colòmbia) l’any 1971 i actualment viu a Manresa. Quan tenia vint anys un impacte de bala va lesionar la seva columna vertebral  i va quedar tetraplègica. Sense tenir coneixements previs de pintura o dibuix va començar a fer esbossos amb la boca i va anar descobrint el seu talent i imaginació. Posteriorment, va estudiar pintura al Instituto Departamental de Bellas Artes de Cali (Colòmbia).

 

Al 1994 és acceptada per la Asociación de Pintores con la Boca y el Pie, amb seu principal a Suïssa i que compta amb més de set-cents artistes a setanta països del món. A través de l’Associació les obres dels artistes s’exposen a diferents països.

 

Pintando sueños és una mostra de trenta-cinc obres de Maria Eugenia Reyes Manchola, totes pintades amb la boca. Les obres expressen energia ,color i amor a la vida, són de temàtica variada (paisatges, flors, animals, espirituals) i estan realitzades amb diferents tècniques (olis i acrílics).

L’exposició es podrà visitar al Casal de les Escodines (carrer Sant Bartomeu, 50) de dilluns a divendres fins al 29 de setembre,  de 9 a 14 h i de 16 a 20.30 h i, a partir del 16 de setembre, també els dissabtes de 9 a 14 h.

Les exposicions de la línia artística amateur es promouen des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, tant al Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16) com al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50). Les persones interessades a exposar les seves obres es poden dirigir als equipaments cívics o directament a la regidoria de Cultura (Passeig Pere III, 27-29).

 

(*) Peu de foto. Imatge de l’exposició  de Maria Eugenia Reyes, al vestíbul del Casal de les Escodines

Documents relacionats

  • imagen