Embranzida als premis d'Ecoviure a les instal·lacions i construccions sostenibles

Els col·legis professionals i institucions convocants volen engrescar el sector i fan una crida a la creativitat i a la innovació

imagen

Els quatre col·legis professionals tècnics que hi ha al Bages, la UPC, la Cambra de Comerç i l’Ajuntament de Manresa estan disposats a donar una important embranzida als premis a les instal·lacions i construccions sostenibles que anualment es convoquen amb motiu d’Ecoviure. Els premis han de ser, segons l’organitzadors, un element important que ajudi a la creativitat, a la innovació i a també a la progressiva recuperació del sector de la construcció. 

Els premis d’Ecoviure a les instal·lacions i construccions sostenibles arriben a la seva dotzena edició. En el decurs d’aquest període s’ha pogut constatar que, afortunadament, molts dels conceptes propis de la sostenibilitat ambiental s’han implementat de forma ordinària al sector. En aquest sentit, la legislació també ha evolucionat i s’han convertit en obligatòria la certificació energètica als habitatges o l’energia solar als nous edificis plurifamiliars. 

Tot i que el sector de la construcció i de les instal·lacions encara es troba immers en una situació de crisi, en els darrers mesos es detecten indicis d’un repunt de l’activitat. En aquest context, els premis Ecoviure insten a la presentació de projectes que, més enllà de la sostenibilitat, posin de manifest la creativitat dels professionals de l’àmbit de la tecnologia, l’edificació i el planejament. 

Les ganes d’engrescar als professionals a la participació també es posen de manifest en l’increment de la partida destinada al primer premi que passa dels 1.200 als 1.500 euros i amb l’alta implicació de tots els convocants que volen ajudar a crear un clima de més confiança i optimisme en el futur professional. 

El certamen Ecoviure se celebrarà al Palau Firal de Manresa del 17 al 19 d’octubre i, com cada any, inclourà l’acte de proclamació del veredicte i de lliurament d’aquests premis a la sostenibilitat. Els professionals interessats en presentar projectes a aquesta dotzena convocatòria poden recollir les bases al seu col·legi professional, on també podran lliurar el projecte fins el dia 3 d’octubre. 

La darrera edició adreçada a professionals, la del 2010, va aconseguir el primer premi el projecte Masoveria bioconstructiva dels arquitectes Gabi Barbeta i Esteve Navarrete i l’aparellador Miquel Escobar. Es tracta d’una edificació localitzada a la comarca de La Selva, de poca superfície i de molt baix cost econòmic i ambiental. Anteriorment, el 2010, el premi va ser per al projecte d’una escola a Santa Eulàlia de Ronsana, un edifici pensat per als nens i amb un disseny bioclimàtic. 

Documents relacionats

  • imagen