Manresa celebra l'acte commemoratiu del dia Internacional de la Dona

Avui divendres ha tingut lloc al saló de sessions de l’Ajuntament de Manresa l’acte institucional presidit per l’alcalde, Valentí Junyent, que ha comptat amb nombroses personalitats i en el qual s’han lliurat els premis del concurs de dibuix infantil: “La igualtat: cosa de tots i totes” i el concurs de micro relats: “Amb veu de dona-2015”

imagen

Avui, divendres 6 de març a la tarda, ha tingut lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa la celebració de l’acte institucional, del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central i l’Institut Català de les Dones, que commemora el Dia Internacional de les Dones.

L’acte, organitzat per l’Ajuntament de Manresa amb la col·laboració del Consell Municipal de la Dona, l’ha presidit l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, i ha comptat amb la presència i les intervencions de diferents personalitats. En la mateixa trobada s’han atorgat els premis als guanyadors dels concursos de dibuix infantil: “La igualtat: cosa de tots i totes” i de micro  relats: “Amb veu de dona-2015”

A dos quarts de set de la tarda i davant d’una audiència que ha omplert de gom a gom el saló de sessions, l’alcalde de Manresa ha donat la benvinguda als assistents i ha cedit la paraula a la tinent d’alcalde i regidora de Serveis Socials, Acollida i Cooperació, Mercè Rosich.

Després ha estat el torn de la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Barcelona, Ivet Castaño, que ha llegit la Declaració Institucional del 8 de març que emet la Generalitat de Catalunya.

 

Posteriorment, Paloma Masnou, del Consell Municipal de la Dona, ha donat a conèixer els veredictes dels concursos de dibuix infantil: “La igualtat: cosa de tots i totes” i el concurs de micro  relats: “Amb veu de dona-2015”.  

Dibuixos i relats per reivindicar el dret de les dones

Els dibuixos de Mireia Bernés de l’Escola Vedruna i Elisabet Riu del centre educatiu La Font han guanyat el primer i segon premi, respectivament, de Cicle Mitjà. Quant al Cicle Superior, els guanyadors han estat Marya Rishko, del col·legi Mare de Deu Del Pilar i Joel Borràs del Sant Ignasi.

Pel que fa als concurs de micro relats, l’institut Pius Font i Quer ha estat el clar dominador amb l’obtenció de quatre guardons en la categoria de joves de 14 a 16 anys i en la de 17 a 21.

Així, l’alumna Eva Cuevas amb la narració titulada “L’Ofici” i Irene Anglada amb l’obra “Dolça Fissura” s’han emportat els primers premis d’ambdues categories respectivament. En segon lloc han quedat Joana Carbonés, amb el relat “Tot per un somriure”, en la categoria de joves de 14 a 16 anys, i Paula Sogorb amb la narració “En tiempos de guerra”, en l’apartat de 17a 21 anys.

Quant a la categoria de majors de 21 anys, la guanyadora ha estat la història “Desmitificant princeses” de Sara Gallés, i l’obra finalista ha estat “Invisible” de Roser Blàzquez.

Els guanyadors de cada categoria han llegit els seus escrits a mesura que eren cridats per recollir el seu guardó a mans dels membres de la taula presidencial formada per l’alcalde de Manresa, la regidora Mercè Rosich i la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Barcelona, Ivet Castaño.

Tot seguit la catedràtica de francès a l’Institut Lluís de Peguera i presidenta de professors de francès, Anna Rotllan, ha explicat la seva experiència com a dona.

Finalment, s’ha clos l’acte amb el discurs de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent i l’actuació musical d’Alba Careta & Martí Riera Duo

Documents relacionats

  • imagen