L’Ajuntament de Manresa condemna "amb tota rotunditat" els fets ocorreguts al Passeig i a l’Estació d’Autobusos i informa que es personarà en l’acusació

S’ha anunciat una major presència policial a la zona. L’alcalde ha fet una crida a la responsabilitat i ha reclamat un treball conjunt amb els grups municipals, centres educatius, el sector comercial, entitats i associacions de la ciutat: “És una problemàtica que ens afecta a totes i tots; hem de sumar esforços com a ciutat i com a societat per poder prevenir i actuar davant de casos com aquests”.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha condemnat “amb tota rotunditat” la baralla multitudinària i els actes de vandalisme que van ocórrer al Passeig Pere III i a l’Estació d’Autobusos durant el cap de setmana i ha informat que es personarà directament en l’acusació. Així ho han anunciat aquesta tarda l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Anjo Valentí Moll, en una roda de premsa en la qual també hi han estat presents l’inspector en cap de la Policia Local de Manresa, Miquel Martínez Pavón, el cap de l’Àrea Bàsica Policial del Bages dels Mossos d’Esquadra, Enric Gerónimo de la Asunción, la segona tinent d’alcalde i regidora de Presidència i Dret Socials, Mariona Homs Alsina, i el tercer tinent d’alcalde i regidor d’Empresa, Turisme i Coneixement, Joan Vila Marta.

 

L’alcalde Aloy ha assegurat que els dos episodis d’aldarulls són “greus” i que “ens preocupen molt” i ha afirmat que “la seguretat és una prioritat de l’Ajuntament i del govern: els fets són lamentables i vergonyosos; no podem permetre que hi hagi ciutadans i ciutadanes que passin por i, per això, fem i farem tot el que tinguem al nostre abast per aclarir responsabilitats i evitar que es tornin a repetir. El govern té tolerància zero amb la delinqüència”.

 

Amb relació als dos episodis concrets, l’alcalde ha explicat que els Mossos d’Esquadra i la Policia Local estan investigant els fets i fent les identificacions corresponents a través de diversos vídeos i testimonis, i que s’estan recollint denúncies dels establiments afectats. La investigació ha permès saber que les persones implicades en la baralla són majoritàriament menors d’edat i escolaritzats a la ciutat, i que probablement l’origen de la discussió va ser un fet relativament menor que va desembocar en la baralla multitudinària, on es van afegir més persones.

 

Tant l’alcalde com el regidor de Seguretat Ciutadana han destacat la col·laboració i la feina conjunta que s’està fent des de Mossos i Policia Local i han assegurat que “com a Ajuntament arribarem fins al final per identificar els autors i demanar responsabilitats”.

 

Així mateix, l’alcalde ha explicat que ha parlat personalment amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena Garcia: “Ell també està preocupat i ens comenta que no és un problema exclusiu de Manresa; es tracta de perfils de joves de 15 a 25 anys que, sovint, es rebel·len contra el sistema i protagonitzen aldarulls i baralles d’aquest tipus, i aquest cop ha esclatat a Manresa. Però no perquè sigui comú a altres llocs ens ha de deixar de preocupar”.

 

L’alcalde ha fet una crida a la responsabilitat i ha reclamat un treball conjunt amb els grups municipals, centres educatius, el sector comercial, entitats i associacions de la ciutat: “És una problemàtica que ens afecta a totes i tots; hem de sumar esforços com a ciutat i com a societat per poder prevenir i actuar davant de casos com aquests”.

 

Finalment, Aloy ha anunciat que es prendran mesures immediates, com una major presència policial a la zona, i ha recordat mesures que es van posar en marxa a finals del 2021 i que han tingut un bon funcionament, com l’operatiu Tremall —adreçat a casos de reincidència—, la instal·lació de càmeres als carrers o les patrulles mixtes, que es reforçaran amb la posada en marxa de la nova comissaria de proximitat. També ha anunciat que en les properes setmanes es convocarà una nova Taula per la Seguretat, el Civisme i la Convivència.

Documents relacionats

  • imagen