L’Ajuntament inicia dimecres treballs de millora de la seguretat viària al camí escolar de l’escola Puigberenguer

L’actuació es farà als carrers Pirineu i Cadí i consistirà en el reforç de la senyalització vertical i horitzontal, així com la instal·lació de reductors de velocitat. Durant els treballs es tallarà el trànsit al carrer Pirineu i el carrer Cadí (no simultàniament).

 

imagen

L’Ajuntament de Manresa informa que aquest dimecres 25 i dijous 26 d'octubre farà treballs de millora de la seguretat viària del camí escolar de l'escola Puigberenguer, en el carrer Pirineu i carrer Cadí.

L’actuació consisteix en la instal·lació de senyalització vertical d'advertiment de la zona escolar; el reforç de la senyalització horitzontal dels passos de vianants existents a la cruïlla del carrer Pirineu amb el carrer Canigó, pintant catifes de color vermell sota dels passos de vianants i pintant els pictogrames de zona escolar a la calçada abans dels mateixos; la instal·lació d’una barana a la cruïlla; també es repintaran els passos de vianants existents del carrer Pirineu i del carrer Cadí, així com dels aparcaments de motos abans dels passos de vianants que milloren la visibilitat entre conductors i vianants.

Els treballs es completaran amb la construcció de dos nous reductors de velocitat del tipus "esquena d'ase" al carrer Pirineu, en el tram entre carrer Canigó i carrer d'Aneto,  i es millorarà l'alçada dels tres reductors existents al carrer Pirineu i carrer Cadí.

Aquesta actuació es realitza a petició i de forma acordada amb l’Associació de Veïns del barri de la Mion-Puigberenguer.


Afectacions de trànsit


Amb motiu d'aquesta actuació es tallarà el trànsit de vehicles del carrer Pirineu i del carrer Cadí (no simultàniament) de les 9 h a les 19 h.


Durant els treballs es mantindrà l'accés a la porta principal de l'escola Puigberenguer (carrer Núria) pels vehicles que circulin per carrer Cadí. Amb motiu del tall de trànsit al carrer Pirineu, l'accés al camp del FC Pirinaica i la porta del gimnàs de  l'escola Puigberenguer (esplanada del Puigberenguer) es farà per la banda de plaça Catalunya, pel Camí de la Gravera.


El Servei Bus Manresa de transport públic urbà es veurà afectat en la Línia L3 Mion. Consulteu afectacions del servei a través de l'App, de la web www.manresabus.com o bé al telèfon 93 875 7150.


Els Camins Escolars, un projecte de ciutat


L’Ajuntament de Manresa, a través de les regidories de Mobilitat i Educació, ha treballat els darrers anys amb l’objectiu que els Camins Escolars siguin un projecte de ciutat per la formació i l’educació en valors des de l’autonomia, la solidaritat i la bona convivència. El Camí Escolar és també un itinerari que facilita que els infants vagin i tornin a peu de l’escola de manera segura. Ha de ser reconegut per aquells que l’utilitzen, però també per la resta de ciutadans que en fan ús. L’objectiu principal és actuar sobre l’entorn de les ciutats per fomentar l’activitat física de la població i l’autonomia personal dels infants i disminuir l’ús del vehicle privat i la contaminació associada, afavorint una mobilitat sostenible.


En aquest sentit, el setembre de l’any 2022 es va aprovar per unanimitat una moció al ple de l’Ajuntament, presentada per les AMPES i centres escolars de la ciutat, en la que s’acordava continuar treballant en la millora dels entorns escolars. Aquesta actuació als carrers Pirineu i Cadí, a l'entorn de l'escola Puigberenguer, està emmarcada dins aquest objectiu. 

(*) Peu de foto: Treballs de senyalització fets l’any passat a l’entrada de l’escola Puigberenguer. A partir d’aquest dimecres, els treballs de senyalització i millora de la seguretat es faran als carrers Pirineu i Cadí.

Documents relacionats

  • imagen