L'Ajuntament de Manresa impulsa una campanya de promoció del bus urbà a l'hospital de Sant Joan de Déu

Dins l’hospital hi haurà dues pantalles que informaran dels horaris de pas de les línies 1 i 8 del bus urbà. Durant la campanya i per promocionar el servei, es lliuraran targetes T-2 i un fulletó informatiu del servei de bus als ciutadans hospitalitzats al centre.

imagen

L’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de la Fundació Althaia, ha iniciat avui una campanya per promocionar el bus urbà públic com a mitjà de transport per poder arribar amb la màxima comoditat a l’hospital de Sant Joan de Déu. L’objectiu de la campanya és donar a conèixer el servei de transport que s’hi ofereix a la ciutat de Manresa i es proposa com l’alternativa més còmode i eficient per a anar i tornar de l’hospital.

La presentació de la campanya s’ha fet avui al migdia, a l’hospital de Sant Joan de Déu, en un acte que ha comptat amb la presència del regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, Ramon Bacardit; el director l’Atenció a l’Usuari d’Althaia, Fèlix Badia; el conseller delegat de l’empresa Sagalés, Ramon Sagalés; i el gerent de Manresa Bus, Francisco Ledesma. Els ha acompanyat també Antonio Linde, director d e Planificació de Sagalés.

Bacardit ha valorat de forma positiva una campanya que té per objectiu posar a l’abast dels usuaris de l’hospital la informació i les condicions “perquè puguin fer servir, si ho desitgen, el transport públic en els seus desplaçaments”. Segons el regidor de Mobilitat la campanya “completa les millores realitzades per a la seguretat i la mobilitat en aquesta zona i és, també, un pas més per aconseguir un servei públic de més qualitat i més proper a la ciutadania, ja que tindran 8 busos cada hora fent aquest servei”.

Per la seva part, Félix Badia ha assegurat que “Althaia té el màxim interès que els malalts estiguin en les millors condicions i gaudeixin de la major comoditat possible i, per tant, cal valorar aquesta iniciativa perquè els nostres usuaris puguin arribar al centre de la forma més fàcil i còmode”. El responsable de l’Atenció a l’Usuari d'Althaia ha afirmat que “en converses amb alguns usuaris, aquests han valorat de forma positiva la nova parada i els canvis en el recorregut que s’han introduït darrerament en el servei del bus urbà”.

Pantalles informatives a dins l’hospital

Durant la campanya s’entregaran targetes T-2 del bus urbà i un fulletó informatiu del servei a aquells ciutadans hospitalitzats al centre. La targeta T-2 és una targeta vàlida per a dos viatges al bus urbà que s’utilitza com a promoció del servei. Amb aquesta targeta es poden fer transbordaments gratuïts entre línies.

Així mateix, la Fundació Althaia ha autoritzat a l’Ajuntament de Manresa a instal·lar dues pantalles a l’ interior de l’hospital per tal de facilitar la informació als usuaris del servei de bus urbà. Aquestes pantalles instal·lades als vestíbuls de consultes externes i al vestíbul principal de l’edifici, ubicat a la planta 0, donen informació dels horaris de pas dels autobusos de la línia 1 i la línia 8 a la nova parada de l’hospital de Sant Joan de Déu. Aquest mateix model de pantalla informativa ja està en servei des de mitjans de desembre a l’interior de l’estació de Rodalies Renfe.

En aquests monitors i en la resta de monitors de les sales d’espera de consultes externes de l’hospital, s’emetrà un vídeo promocional del servei de Bus Manresa, amb el mateix objectiu de donar a conèixer el servei i aconseguir que més gent el faci servir per als seus desplaçaments habituals.

Una parada propera i més accessible

L’Ajuntament de Manresa va finalitzar l’octubre passat les actuacions de millora de la mobilitat i seguretat viària a l’entorn de l’Hospital de Sant Joan de Déu, consistents en una nova rotonda per distribuir i pacificar el trànsit, ampliació de voreres, elements reductors de velocitat i nous passos de vianants per millorar la mobilitat a peu, així com la creació d’una nova parada d’autobús al carrer de Sant Joan de Déu, apropant el servei de transport públic a l’hospital.

L’1 de desembre es va posar en servei la nova parada amb coincidència a la mateixa de dues línies del bus urbà: la L1 – La Balconada i la L8 – perimetral estacions, amb increments de freqüència de la línia 8, que va passar de 18-20 minuts en dies lectius a 15 minuts. D’aquesta form a cada hora hi passen 8 autobusos en direcció al centre de Manresa. En la mateixa parada també hi passen els autobusos procedents del Bages Sud.

En la nova parada si ha instal·lat dues marquesines per tal de millorar-ne el confort en el temps d’espera, així mateix també s’ha instal·lat una pantalla visual i acústica d’informació a l’usuari del temps de pas del servei.



Documents relacionats

  • imagen