L’Ajuntament de Manresa crea 20 bosses amb material didàctic per combatre la pressió estètica entre joves i adolescents

La bossa, que conté recursos audiovisuals, lectures i activitats, entre altres, s’adreça als professionals que treballen amb joves i adolescents de Manresa. La bossa es distribuirà a tots els centres d’educació secundària de la ciutat.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha presentat avui la bossa Emmiralla’t, un recurs adreçat a professionals que tracten amb joves per tal que puguin treballar amb ells el tema de la pressió estètica i els trastorns alimentaris que se’n poden derivar. La bossa s’emmarca en la campanya Emmiralla’t que du per lema “L’important és com et mires”, un projecte iniciat fa un any que ja ha arribat a 1.200 adolescents i joves de Manresa. El consistori disposa d’una vintena de bosses que distribuirà a tots els centres d’educació secundària de Manresa.

Entre els recursos que conté la bossa hi ha un dossier amb un recull de recomanacions de pel·lícules, sèries, curtmetratges i lectures; també inclou els llibres 'Menjant amb por' de l’autora Elisabeth Karin, 'Carn nua' de Blanca Soler Codina, 'Tienes derecho a permanecer gorda' de Virgie Tovar i 'I si et menges una magdalena?' de Maria Lerina Berna. La bossa té, a més a més, propostes d’activitats per dinamitzar sessions i jocs, un glossari amb paraules clau, un recull de guies, manuals i documentació relacionada amb la temàtica i un recull de perfils d’Instagram d’interès.

La bossa Emmiralla’t es distribuirà durant els mesos de novembre i desembre a tots els centres d’educació secundària de Manresa i se’n deixaran a l’Oficina Jove del Bages per a tots aquells professionals que vulguin treballar aquesta problemàtica amb joves i adolescents. Per sol·licitar la bossa o demanar assessorament professional de com utilitzar-la, caldrà adreçar-se a Espai Èmfasi situat a l’Oficina Jove del Bages a través del correu electrònic salutbages@oficinajovebags.cat, al telèfon 93 877 13 60 o per Whatsapp al número 670 228 158.

La bossa Emmiralla’t l’han presentat aquest matí la regidora d'Infància i Joventut i de Feminismes i LGTBI, Isabel Sánchez Pulido, i la regidora de Drets Socials i Persones Grans, Mariona Homs Alsina, en roda de premsa a l’Ajuntament de Manresa. També s’ha comptat amb la presència de Cristina Grasset Navarro, directora de l’Institut Pius Font i Quer, que ha explicat “Emmiralla’t al Pius”, un exercici pilot que ha permès a alumnes de l’institut treballar la pressió estètica i els trastorn alimentaris i que ha tingut molt bona acollida entre els joves.

'Emmiralla’t al Pius'

La iniciativa 'Emmiralla’t al Pius', emmarcada dins la campanya Emmiralla’t, s’ha desenvolupat aquest any en les cinc aules de 3r d’ESO de l’Institut Pius Font i Quer. El projecte ha consistit en debatre i treballar a classe en grups reduïts diversos aspectes de la pressió estètica i de les conseqüències que se’n poden derivar. Posteriorment, han elaborat petits guions d’escenes quotidianes i de reflexions al voltant de la temàtica que han acabat convertits en un quinzena de vídeos d’un minut de durada cadascun. L’èxit de la iniciativa ha deixat la porta oberta a dur-la a terme a altres instituts de la ciutat. Els vídeos resultants estan disponibles al canal de Youtube de l’Ajuntament de Manresa.

La campanya Emmiralla’t és un projecte impulsat conjuntament per les regidories d’Infància i Joventut, de Feminismes i LGTBI, de Drets Socials i Persones Grans, d’Educació i d’Esports i Salut.



(*) Peu de foto: contingut de la bossa Emmiralla't

Documents relacionats

  • imagen
  • imagen
  • imagen