La façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color taronja aquest divendres per sensibilitzar sobre el TDAH

El consistori se suma a la petició de la Federació Catalana d’Associacions de Familiars i Afectats per TDAH (FCAFA-TDAH), entitat que agrupa nou associacions d’afectats i representa aproximadament a quatre-centes famílies a Catalunya, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre aquest trastorn que produeix un gran impacte en la vida dels infants afectats.

 

imagen

Aquest divendres, 27 d’octubre, amb motiu de la celebració del Mes Europeu del TDAH (Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat), que se celebra aquest mes octubre, l'Ajuntament de Manresa il·luminarà al vespre de color taronja la façana de la Casa Consistorial, de 19 a 22.30 h.

La sol·licitud d’aquesta il·luminació ha anat a càrrec de la Federació Catalana d’Associacions de Familiars i Afectats per TDAH (FCAFA-TDAH), entitat que agrupa nou associacions d’afectats i representa aproximadament a quatre-centes famílies a Catalunya.

El trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH) és un trastorn del neurodesenvolupament (relacionat amb la funció cerebral) que acostuma a aparèixer durant la infància i que es caracteritza per manca d'atenció, hiperactivitat i comportament impulsiu. Es tracta d'una malaltia crònica que produeix un gran impacte en la vida dels infants afectats, ja que pot comportar dificultats en diversos àmbits: cognitiu, acadèmic, conductual, emocional, familiar i social.

 

Els símptomes del TDAH acostumen a aparèixer a partir dels 6 anys i es manifesten en tots els entorns, com ara la família, l'escola i altres contextos socials, tot i que es poden percebre amb intensitat diferent. La detecció precoç és imprescindible per poder dur a terme una intervenció efectiva que permeti ajudar l'infant a desenvolupar tot el seu potencial i evitar l'aparició de possibles trastorns associats. Actualment no existeix cura per al TDAH. El tractament té com a objectiu millorar els símptomes i prevenir l'aparició d'altres trastorns associats.

Documents relacionats

  • imagen