L'Ajuntament de Manresa homenatja l’Egiba, per haver aconseguit els millors resultats de gimnàstica esportiva de l’Estat

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i el regidor d’Esports, Anjo Valentí Moll, han rebut aquest migdia a l’Ajuntament una representació del Club Egiba i els ha felicitat pels grans resultats aconseguits aquesta temporada, arrodonits amb el doble campionat estatal per equips de gimnàstica artística femenina i masculina.

 

imagen

La Sala de Columnes de l’Ajuntament de Manresa ha acollit avui l’acte de recepció del Club Egiba, per reconèixer els èxits històrics obtinguts la darrera temporada en gimnàstica esportiva, que l’han convertit en el millor club de l’Estat. L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i el regidor d’Esports, Anjo Valentí Moll, han rebut la delegació de gimnastes del club encapçalada pel seu màxim responsable tècnic, Xavier Casimiro Ros.  

Durant l’acte, l’alcalde Aloy ha fet entrega d’uns obsequis i ha felicitat el club pels grans resultats obtinguts durant l’any 2023, especialment al Campionat d'Espanya individual, de clubs i autonòmic que es va disputar el juliol passat a Pamplona, on l’Egiba es va proclamar campió absolut per equips tant en la categoria masculina com en la femenina, una doble corona que mai cap altre club de l'Estat no havia assolit el mateix any.  L’equip femení, a més a més, també ha guanyat la lliga de la primera divisió Iberdrola.

A escala individual, Thierno Diallo -triat com a millor esportista manresà 2023 a la passada Nit de l’Esportista- es va proclamar també campió d'Espanya absolut en categoria masculina, i Laia Font es van endur el bronze en la femenina, en un quadre, el de les noies, en què Lorena Medina va ser quarta; Ona Sànchez, onzena, i Carla Font, dotzena.

A banda dels resultats globals al campionat estatal, alguns dels gimnastes de l’Egiba han aconseguit excel·lents resultats a les diferents proves  internacionals en què han participat.

A l’acte d’avui han estat homenatjats els tècnics Xavier Casimiro Ros, Lluís Màrquez Gonzàlez i Miriam Font Carreras; les gimnastes de l’equip femení Maria Comallonga, Mar Royo, Júlia Garcia, Ona Sànchez, Carla Font, Laia Font, Lorena Medina i Aina Solà (que no ha pogut assistir); i l’equip masculí representat per Thierno Diallo, Aitor Gòmez, Martí Estarlí, Pau Sucias i Àlvaro Guiraldez.

L’alcalde ha felicitat el club per uns resultats “excepcionals, que no sé si som prou conscients de la seva transcendència” i ha subratllat la possibilitat “també històrica de poder tenir tres esportistes en les pròximes olimpíades”. L’alcalde ha recordat que el creixement del club, les bones instal·lacions al Vell Congost i aquests grans resultats “són el fruit del treball i l’esforç de moltes persones al llarg de molts anys”.

Al seu torn, Xavier Casimiro ha agraït l’acte de l’Ajuntament i ha posat en valor el programa municipal “Esport a la carta”, per donar a conèixer als nens i adolescents de forma gratuïta modalitats esportives que potser no tenen tant ressò mediàtic, i través del qual l’esportista olímpic Thierno Diallo es va iniciar en la gimnàstica.

Durant l’acte, també han adreçat unes breus paraules, en representació dels esportistes, Lorena Medina i Thierno Diallo.   

Un club amb més de 600 esportistes

El club neix l’any 2000 després del tancament del Gimnàs Gyc, quan es posa en marxa un projecte amb el suport de l’Ajuntament de Manresa que de mica en mica, partint de 37 esportistes i voltant per instal·lacions de la comarca i ciutat, ha anat creixent pas a pas fins a consolidar-se com el club de gimnàstica més gran de l’Estat amb més de 600 esportistes federats i amb esportistes a la primera línia, assegurant la bona salut i continuïtat d’aquest esport a la comarca.

Des de l’any 2013, l’Egiba entrena a les instal·lacions del Complex Esportiu Vell Congost; un fet que ha marcat un abans i un després en la història del Club, tant en la qualitat dels seus serveis com en el creixement com a entitat.

 

(*) Peu de foto: Una delegació de l'Egiba ha estat homenatjada aquest migdia a l'Ajuntament de Manresa 

Documents relacionats

  • imagen