Manresa defensa la candidatura davant el jurat per ser Ciutat Europea de l’Esport l’any vinent

Durant tres dies, els representants de l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport coneixeran alguns dels principals equipaments i entitats esportives de la ciutat. La campanya d’adhesions continua oberta i ja s’ha aconseguit el suport de més de 550 persones a títol individual i d’una cinquantena d’entitats.

imagen

Els representants de l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (Aces Europe) van arribar ahir dilluns a la capital del Bages per avaluar la candidatura de Manresa per ser Ciutat Europea de l’Esport el 2024. Al llarg de tres dies, coneixeran alguns dels principals equipaments de la ciutat, així com diverses entitats esportives. Aquest dimarts al matí, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i el regidor d’Esports, Anjo Valentí Moll, han defensat la candidatura davant dels comissaris de l’entitat i, tot seguit, s’han traslladat a l’Ateneu Les Bases, on han pogut conèixer les instal·lacions de primera mà.

 

Durant els dies que seran a la ciutat, el jurat visitarà les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella, el pavelló de l’escola Oms i de Prat i la zona esportiva del Congost, passant per l’estadi de futbol, el d’atletisme, els camps de beisbol, rugbi i vòlei, el workout, la zona d’skate, el pavelló del Nou Congost —on podrà visitar també l’exposició sobre el bàsquet— i el complex esportiu municipal Vell Congost.

 

Els membres del jurat també coneixeran el projecte socioesportiu del Convent de Santa Clara i el Parc de l’Agulla, emblema de l’oci saludable de la ciutat, amb visites a Sant Iscle i al Camí de la Séquia, així com les instal·lacions de l’Oller del Mas, referent del turisme sostenible i de l’enoturisme, amb la natura, l’esport i el Camí Ignasià com a principals atractius. A més a més, hi haurà una trobada institucional amb exregidors d’Esports de l’Ajuntament de Manresa i membres del jurat de la Nit de l’Esportista.

 

 

Una ciutat d’esport

 

Amb les principals xifres que s’han exposat als representants d’Aces Europe, l’alcalde Aloy i el regidor Valentí han pogut demostrar que Manresa “és una ciutat d’esport”. La ciutat disposa de 252 espais de pràctica esportiva, que anualment registren un milió i mig d’usos, i compta amb un total de 65 entitats esportives. El 52% de la població de Manresa practica activitat física i l’Ajuntament destina 55,22 euros per habitant a l’esport, una xifra que ha anat a l’alça en els darrers anys (el 2019 era de 38,29%).

 

Segons el secretari general d’Aces Europe, Hugo Alonso, “es tracta d’una candidatura molt potent”, amb “un percentatge de ciutadania que practica esport 12 punts per sobre de la mitjana”, amb “un llegat esportiu molt important” i amb especial atenció “a la paritat”. Aquest dilluns, Aces Europe farà oficial si Manresa obté el reconeixement.

 

Si s’obté, Manresa podria acollir l’any vinent esdeveniments esportius rellevants i donar encara més impuls a l’esport de la ciutat. El regidor Anjo Valentí ha avançat que una de les proves que s’està negociant és la sortida de la Volta femenina a Catalunya, que enguany obtindrà més rellevància amb un nou format de tres dies.

 

 

Les adhesions continuen obertes

 

La campanya per sumar suports a la candidatura perquè Manresa sigui Ciutat Europea de l’Esport el 2024 continua oberta. Per poder difondre el projecte, l’Ajuntament de Manresa ha posat en marxa una web específica que recull la informació bàsica de la proposta, que és també la plataforma de referència per a les adhesions de la ciutadania i de les entitats esportives. De moment, ja s’ha aconseguit el suport de més de 550 persones a títol individual i d’una cinquantena d’entitats.

 

També han mostrat el seu suport a la candidatura esportistes i personalitats destacades de la ciutat: Núria Picas (atleta de muntanya), Manel Estiarte (campió olímpic de waterpolo), el Dr. Albert Estiarte (responsable del Cimetir i metge de les seleccions estatals de waterpolo), Pierre Oriola i Guillem Jou (jugadors del Baxi Manresa), Nina Pont (presidenta del Manresa CBF i exinternacional de bàsquet), Asis Boukhress (jugador del Covisa Manresa i de la selecció del Marroc de futbol sala), Àlex Iglesias (jugador del CE Manresa), Francesc Sòria (periodista esportiu i directiu del CE Manresa), Meritxell Soler (atleta maratoniana de l’Avinent Manresa) i Thierno Diallo (gimnasta olímpic de l’Egiba) i Laia Font i Lorena Medina (gimnastes internacionals de l’Egiba). Tots ells protagonitzen el primer vídeo promocional, que ja es pot veure al canal de YouTube de l’Ajuntament de Manresa i a la web de “Manresa Ciutat Europea de l’Esport 2024”. En els pròxims dies, es faran públics més noms.

 

 

(*) Peu de foto: L'alcalde de Manresa i el regidor d'Esports amb membres del jurat, aquest matí a les instal·lacions de 'Ateneu Les Bases

Documents relacionats

  • imagen