‘Els Continents’, protagonistes de la 38a edició del Campi qui Jugui

Enguany, el Saló de la Infància i la Joventut de Manresa celebrarà la diversitat cultural amb una proposta d’activitats d’arreu del món. Se celebrarà al Palau Firal del 27 de desembre al 4 de gener.

 

imagen

El Campi qui Jugui es prepara per obrir les portes a la seva 38a edició. Aquest any, l'eix temàtic del Saló de la Infància i la Joventut de Manresa gira al voltant dels continents, destacant la diversitat cultural que caracteritza el nostre planeta. Enguany, el festival té com a objectiu educar i entretenir a través d'activitats que representen la riquesa cultural de cada regió. L’il·lustrador navassenc Valentí Gubianas, ha dissenyat el cartell per quart any consecutiu amb l’objectiu de transmetre aquesta variada herència cultural.

El cartell i les novetats principals de la nova edició han estat presentades a la plaça Major per la regidora d’Infància i Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Isabel Sánchez Pulido; el representant de l’entitat Associació Campi qui Jugui, Pau Thomen Bacardit;  el gestor del Saló per part de la Fundació Turisme i Fires de Manresa, Ferran Ramírez Jordà; i la tècnica de Joventut, Cristina Cano Fiter.

El Saló de la Infància i la Joventut de Manresa pretén així ser un espai de trobada i oci on la diversitat es celebra fomentant la comprensió intercultural, promovent la cohesió comunitària i oferint sempre un enfocament pedagògic i soci alment conscient.

La innovació més destacada d'aquesta edició serà la presència de representants de comunitats com la Xina i Ghana, que compartiran les seves expressions artístiques i tradicions, mostrant la diversitat cultural i d'orígens present a la ciutat. A través de diverses demostracions d'art fins a balls tradicionals, aquestes propostes contribuiran a enriquir l'experiència dels visitants.

Les activitats tradicionals, com el maquillatge artístic, tallers creatius, experiències de realitat virtual i parcs d'aventura, estaran presents com en cada edició. No hi faltarà tampoc l’espai anomenat Campi Xics, per a infants de 0 a 3 anys. No obstant això, s'incorporaran noves experiències, com la introducció d'esports com l'hoquei i el rugbi, així com l'emocionant pista americana d'obstacles coneguda com "Extreme Race". A més, s'organitzaran jocs de taula que reflectiran la diversitat de cultures de diferents països.

El Saló de la Infància i la Joventut de Manresa és un esdeveniment anual que vol proporcionar una experiència educativa i lúdica i que enguany promet oferir una experiència enriquidora per a nens, joves fins a 14 anys i les seves famílies.  Amb més de tres dècades d'història, el Saló tornarà a celebrar-se al Palau Firal de Manresa en les seves dates habituals de cada any: des del 27 de desembre de 2023 fins al 4 de gener de 2024, amb un horari diari de 16 a 20.30 hores, amb l’excepció del 31 de desembre, que tancarà les portes a les 20 hores.

Les entrades es poden comprar on line a https://campiquijugui.cat/ a  partir del 20 de desembre.  L'aforament és limitat.


(*) Peu de foto: Ferran Ramírez, la regidora Isabel Sánchez, Pau Thomen i Cristina Cano

Documents relacionats

  • imagen