Fotografia i poesia es donen la mà en una exposició inspirada en la cultura popular a Manresa

El Casal de les Escodines acollirà del 5 al 22 de desembre una mostra de fotografies de la cultura popular a Manresa captades per Jordi Preñanosa Serra i acompanyades de poemes de Gerard Espinoza Haro.

imagen

“La cultura a través de la mirada artística i la poesia” és el títol de l’exposició que es podrà visitar a partir de demà i fins al 22 de desembre al vestíbul del Casal de les Escodines. Es tracta d’una mostra de fotografies de la cultura popular a Manresa captades per Jordi Preñanosa Serra, acompanyades de la inspiració poètica de Gerard Espinoza Haro.   

L’horari d’obertura del Casal de les Escodines (carrer Sant Bartomeu, 50-52) és de 9 a 14 h i de 16 a 20.30 h de dilluns a divendres; i de 10 a 14 h el dissabte.

A l’exposició es mostra un recull de fotografies de la cultura popular de Manresa on es poden veure, gegants, castellers, el correfoc , sardanes i d’altres fotos de moments festius captats a la ciutat per Jordi Preñanosa Serra. A partir d’aquestes imatges Gerard, Espinoza  ha escrit una sèrie de poemes per donar una visió  artísticament més global.

 

El fotògraf manresà Jordi Preñanosa Serra, nascut l’any 1992, treballa actualment a Manresadiari i al departament de Comunicació d’Ampans i també forma part de la Pinya,  la productora que s’encarrega de gravar noticies d’Ampans. Preñanosa ja ha fet d’altres exposicions en diferents llocs de la ciutat algunes en solitari i d’altres acompanyat. L’artista també té una exposició fotogràfica al Casal Cívic Manresa-El Castell que és obert a tota la ciutadania i també és conegut per haver sortit al programa Artistes del Canal 33.

 

El jove escriptor manresà Gerard Espinoza Haro, nascut l’any 2006, va ser el guanyador del primer Slam Poetry de Manresa -una espècie de combat de poesia de caire competitiu en el qual els participants reciten textos propis amb un temps limitat-, celebrat l’any passat en el marc del festival Tocats de Lletra.

 

(*) Peu de foto: Fotografia de Jordi Preñanosa, actuació castellera a Manresa 

Documents relacionats

  • imagen