L’Ajuntament de Manresa reforça el bus urbà per donar resposta a l’alumnat que el Departament ha passat del Guillem Catà a l’Escola Oficial d’Idiomes

Es farà una extensió de la L4 i s’habilitarà una nova parada a tocar de l’Escola Oficial d’Idiomes, amb la idea de completar la L5, que ja compta amb una parada al centre. A banda, s’ha millorat la seguretat viària a l’accés del centre, amb la definició dels itineraris de vehicles i vianants.

imagen

L’Ajuntament de Manresa reforçarà a partir del 8 de gener el bus urbà per tal de donar resposta als alumnes del Guillem Catà, ubicat a la Font dels Capellans, que el Departament d’Educació ha traslladat a l’Escola Oficial d’Idiomes, al barri de les Cots – Pujada Roja.

 

Aquest passat cap de setmana, l’Ajuntament ha portat a terme treballs de millora de la seguretat viària als accessos de l’escola, amb la definició amb pintura dels itineraris de vehicles i vianants, des de la parada del bus fins al centre escolar.

 

A més a més, durant aquestes festes s’habilitarà una parada nova al carrer Viladordis, al costat del Camí dels Tovots, i es farà una extensió de la línia L4 (Font – Valldaura) en els horaris d’entrada i sortida de les classes per tal que hi arribi. Des d’aquesta parada a l’escola hi ha 400 metres a peu. L’allargament de la L4 fins al centre permetrà completar la L5 (Sant Pau – Viladordis), l’única línia que fins ara tenia parada a l’escola.

 

La L4 prové del centre de la ciutat i està pensada perquè la faci servir l’alumnat de Manresa, mentre que la L5 —que té parada al Pont de Ferro— oferirà servei als estudiants que arribin de la comarca a l’estació de busos (podeu veure la proposta en aquest document). Els canvis s’iniciaran el 8 de gener i en els següents mesos s’avaluarà el seu resultat.

 

A banda d’aquestes dues mesures, que són d’actuació immediata, s’estan estudiant altres millores de seguretat viària i de la il·luminació de la zona. També s’ha demanat a la Generalitat que estudiï avançar els horaris dels busos interurbans per tal de millorar la connectivitat amb la L5, així com la possibilitat d’implantar una nova parada propera a l’escola que evités fer aquest transbordament.

 

Des que la Generalitat va decidir traslladar els alumnes, l’Ajuntament de Manresa ha mantingut una comunicació constant amb el Guillem Catà. Les mesures es van exposar en el darrer Consell Escolar.

 

 

(*) Peu de Foto: treballs de pintura executats a l’accés de l’Escola Oficial d’Idiomes

Documents relacionats

Prolongació L4
Horaris bus
  • imagen