Treballs de millora de la seguretat viària al carrer Circumval·lació, passatge Ribera i Pujada del Castell

Aquests treballs, que tenen una durada d’un mes aproximadament, comportaran l'ampliació amb pintura i protecció de pilones d'una de les voreres i l'ordenació com a zona de vianants de tots els trams.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat aquesta setmana treballs de millora de la seguretat viària als carrers de Circumval·lació (entre el passatge Ribera i la Pujada del Castell), al passatge Ribera (entre carrer de la Pujada del Castell i carrer de Circumval·lació) i al carrer de la Pujada del Castell (entre el carrer  Circumval·lació i el passatge Ribera).

Aquests treballs, que tenen una durada d’un mes aproximadament, comportaran l'ampliació amb pintura i protecció de pilones d'una de les voreres i l'ordenació com a zona de vianants de tots els trams.

L’ordenació del carrer en zona de vianants converteix el carrer en prioritat de vianants, permetent caminar per tota la calçada, atès que les voreres en aquests carrers no compleixen les condicions d’accessibilitat necessàries. La mesura també comporta el canvi en el límit de velocitat dels vehicles, que passa a ser a un màxim de 20 km/h, i la prohibició d’estacionament. Amb aquesta mesura es millora la seguretat viària, el  trànsit es redueix i els vianants disposen de més espai per caminar.

A l’entrada de cada carrer es senyalitza amb pintura a la calçada una franja de color vermell on es pot veure el nou límit de velocitat i amb senyalització vertical el canvi d’ordenació.

És una mesura molt reivindicada pels veïns de la zona.

(*) Peu de foto: Inici dels treballs de senyalització, aquest migdia al carrer Circumval·lació

Documents relacionats

  • imagen