Manresa inicia una campanya per promoure el comerç just amb implicació dels restaurants

S'hi han adherit 15 restaurants de Manresa els quals oferiran productes procedents del comerç just fins al 7 de gener.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha posat en marxa per segon any consecutiu una campanya per promoure el comerç just a la ciutat en la qual s’hi ha adherit 15 bars i restaurant de Manresa. Tots ells promouran i potenciaran els productes de comerç just a través d’elements visuals en els establiments i oferiran productes com cafè, te o infusions a les cartes. La campanya “El comerç just a taula” durarà fins al 7 de gener.

Els restaurants que s’hi han adherit s’identificaran amb un cartell a la porta de l’establiment i pararan taula amb estovalles individuals i posagots en els quals es podran llegir els principis del comerç just que, entre altres, destaca per oferir productes ecològics, de qualitat, elaborats respectant els drets de les persones treballadores, garantint l’equitat de gènere i evitant l’explotació infantil. Els restaurants adherits a la campanya són: 9 Jutjats, el Kursaal, La Pineda, Vermuteria Santa Rita, L’Alzina, Porta Ferro, Toni’s, El Graner, Cal Manel, El Vermell, El Garitu, l'Englantina, Las Vegas, Oryza i La Taverna 1913.

La campanya, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, també es podrà veure a xarxes socials on es publicaran vídeos que promouen els principis del comerç just i que han comptat amb la participació de persones com Tortell Poltrona, Manel Camp, Natxo Tarrés, Sara Roy i Marcel Gros, així com de comerciants de la ciutat que venen productes procedents del comerç just. La campanya també es podrà seguir en el marc del saló de Nadal Campi qui Jugui on hi haurà taller de sensibilització sobre el comerç just.

Prèviament a l’inici de la campanya als restaurants, el consistori ha fomentat el comerç just durant la fira de Santa Llúcia amb una xocolatada i l’espectacle infantil “Al teu cau, quin cacau hi cau?”.

Just fa un any, Manresa va ser reconeguda com el primer municipi català del comerç just, una distinció atorgada pel programa internacional Fair Trade Towns, que ha impulsat una xarxa de 2.200 ciutats a tot el món, de més de 30 països.



(*) Peu de foto: El cafè procedent del comerç just és un dels productes que es podrà trobar a la carta dels restaurants.

Documents relacionats

  • imagen