L’Ajuntament inicia els treballs de millora de l'accés al Camí de la Cova i entorn de la capella de Sant Marc

L’actuació està finançada amb els fons Next Generation i suposen un nou pas endavant per continuar millorant el tram final del Camí Ignasià.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat aquesta setmana els treballs d’urbanització de l’accés al Camí de la Cova, des del seu enllaç amb la Via Sant Ignasi i l’entorn de la capella de Sant Marc. L’actuació suposa un nou pas endavant en la millora del tram final del Camí Ignasià. Els treballs afecten una superfície de 1.440 metres quadrats i tenen per objectiu la millora de l’accessibilitat per als vianants en aquest entorn, limitant l’espai destinat als vehicles i incrementant el destinat als vianants, tot reforçant la seguretat dels seus recorreguts.

L’actuació consisteix en la millora de la pavimentació de la part inicial del Camí de la Cova, la renovació de la xarxa de clavegueram i aigua potable en aquest àmbit i l’ampliació de la vorera del carrer Sant Marc. En l’espai davant de la fàbrica del Salt, es preveu la plantació d’arbrat (7 unitats d’acer freemani) i la instal·lació de nou mobiliari amb daus i pilones de granit, que permetran limitar l’accés dels vehicles i, alhora, actuar com a seients per als vianants a la zona d’estada prevista.

Els treballs tenen una durada prevista d’uns 4 mesos i un pressupost global de 275.387 euros, dels quals 199.779 estan destinats a la urbanització i provenen dels fons Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), adreçats a la recuperació del patrimoni històric per a ús turístic a Manresa, com a destí final del Camí Ignasià. La resta del pressupost -75.608 euros- està destinat a la renovació total de les infraestructures d’aigua i clavegueram i serà finançat per Aigües de Manresa.

Durant l’actuació, s’ocuparà la vorera del carrer Sant Marc, entre la rotonda Sant Marc i el Camí de la Cova. S'habilitarà un itinerari alternatiu per als vianants.


(*) Peu de foto: els treballs donaran més espai als vianants i aportaran més seguretat viària.

Documents relacionats

  • imagen