Manresa convida a rebre els Reis d’Orient al Pont Vell amb un inici de cavalcada ple de màgia

La rua d’aquest divendres, amb nova direcció artística, tindrà set carrosses i comptarà amb la participació de 150 manresans i manresanes, noves coreografies i música en directe. També s’ha renovat l’arribada de Ses Majestats a la plaça Major.

imagen

Els Reis d’Orient arribaran aquest divendres a Manresa a les 18.15 hores amb un espectacle ple de màgia que tindrà lloc al Pont Vell, des d’on sortirà la cavalcada. Per aquest motiu, l’Ajuntament convida tota la ciutadania a rebre Ses Majestats des d’aquest lloc emblemàtic de la ciutat.

 

Aquesta serà una de les novetats d’una cavalcada que enguany es renova de dalt a baix: estrena direcció artística, noves coreografies, nou recorregut, tindrà música en directe i comptarà amb la participació de 150 manresans i manresanes. També s’ha renovat l’arribada de Ses Majestats a la plaça Major.

 

Les novetats responen a la voluntat de l’Ajuntament de Manresa i l’Agrupació Cultural del Bages —organitzadors de l’esdeveniment— de renovar progressivament la cavalcada per convertir-la en un moment encara més màgic per a infants i famílies, i més inclusiu amb participants que donin visibilitat a la diversitat cultural.

 

Un altre dels canvis notoris serà l’estètica dels Reis d’Orient, que lluiran vestits inspirats en els seus llocs d’origen: Melcior, d’Europa, Gaspar, d’un lloc d’Àsia entre Rússia i l’Índia, i Baltasar, del continent africà. Les carrosses també canviaran. Com a erudits de l’astrologia, cada rei s’identificarà amb un astre que es veurà reflectit a cadascun dels vehicles. El rei Melcior se’l vincularà a l’estrella, Gaspar al sol, i Baltasar a la lluna.

 

Aquest any, la comitiva estarà formada per set carrosses que seguiran una estètica unificada i els participants ballaran noves coreografies a ritme de músiques que evocaran diferents parts del món. La cavalcada inclourà música en directe a càrrec de la Cobla Ciutat de Manresa, que obrirà la comitiva, i els Tabalers de Xàldiga, que custodiaran la carbonera. La carrossa dels caramels, des d'on se’n llençaran fins a 500 quilos, tancarà la comitiva.

 

El recorregut sortirà a les 18.15 hores del Pont Vell i recorrerà la ciutat pel carrer Sant Marc, Via Sant Ignasi, avinguda Bertran i Serra, Carretera Pont de Vilomara, plaça Bonavista, Passeig Pere III (lateral dreta fins a la plaça 11 de setembre), Passeig Pere III (2n i 1r tram), Muralla del Carme, carrer Joc de la Pilota i carrer Sobrerroca per arribar a la plaça Major, es preveu que cap a les 20.15 hores, on els Reis d’Orient seran rebuts per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i la corporació municipal.

 

La direcció artística de la cavalcada està formada per quatre professionals i experts en diverses disciplines artístiques com la interpretació, la dansa i el cant. Es tracta de Juli Bellot Jordan, Núria Gómez Ribas, Climent Ribera Riera i Aina Torné Duocastella, tots amb vinculació a Manresa i al Bages.

 

 

(*) Consulta les afectacions a la mobilitat i les recomanacions per una cavalcada segura en aquest enllaç

(**) Peu de foto: Imatge de la cavalcada de l'any passat

Documents relacionats

  • imagen