L’anunci promocional dels Premis Gaudí, rodat a Manresa

El bar Miami, els Multicines Bages Centre, L’Anònima i carrers del centre esdevenen les localitzacions de l’espot, protagonitzat per Roger Casamajor i amb la participació de joves actors de l'Escola d'Arts Escèniques de Manresa.

imagen

L’Acadèmia del Cinema Català ha presentat aquest dimecres l’anunci promocional dels XVI Premis Gaudí. Amb el lema “Tornem a mirar amunt”, convida el públic a aixecar el cap de la pantalla del mòbil per gaudir en comunitat de la màgia del cinema. La peça, dirigida per Pere Sala i Pablo Álvarez, està basada en una idea de The Creative, i s’estrena avui a TV3. També es podrà veure als cinemes de Catalunya, les pantalles de TMB i FGC. En la setzena edició dels seus guardons, l’Acadèmia avança el que serà el leitmotiv de la gala, que tindrà lloc el diumenge 4 de febrer al CCIB.

 

L’actor Roger Casamajor (El laberinto del fauno, La Mesías, El ventre del mar), reconegut amb un Premi Gaudí a la millor interpretació masculina secundària per Pa negre, representa la humanitat enganxada a la pantalla del telèfon. Veïns i veïnes de Manresa i joves actors en formació a l'Escola d'Arts Escèniques de Manresa completen l’elenc d’aquesta història, que reivindica l’art del cinema com a antídot a l’aïllament que pot produir la tecnologia. Entre les picades d’ull cinèfiles de l’espot, una miniatura d'un tren Iryo, transport oficial dels Premis Gaudí i vehicle que va protagonitzar el 1896 una de les primeres projeccions de la història, a càrrec dels germans Lumière.

 

 

Manresa, plató de cinema

 

Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i la Manresa Film Office, l’espot s’ha rodat a diverses localitzacions de la capital del Bages: el Bar Miami —que recentment ha esdevingut plató de nombroses pel·lícules, sèries, videoclips i peces publicitàries— els Multicinemes Bages Centre, equipament de referència a la Catalunya Central, L’Anònima, la Ben Plantada, carrers com el Guimerà i el Club Padel Manresa.

 

L'espot dels Gaudí posa el punt i final a un any a l’alça en matèria de rodatges de Manresa. Entre les filmacions acollides a la ciutat en els darrers anys es troben videoclips com Monotonía de Shakira, diverses sèries (Hache, Tú también lo harías o El cuerpo en llamas) i pel·lícules com Marlowe, 7 raons per fugir, Las leyes de la frontera, El amor en su lugar, Bird Box Barcelona o la més representativa: Plácido, el film de Luis G. Berlanga que el 1961 va revolucionar la ciutat.

 

 

(*) Peu de foto: Una imatge del rodatge a Manresa, amb l'actor Roger Casamajor

(**) Mira el vídeo en aquest enllaç

Documents relacionats

  • imagen