Manresa s’adhereix al Cicle Gaudí, circuit estable que promou el consum de cinema català

Aquesta adhesió ha estat el fruit de l’acord a tres bandes entre l’Ajuntament de Manresa, el CineClub Manresa i l’Acadèmia del Cinema Català i portarà a l’Espai Plana de l’Om una pel·lícula catalana el tercer dijous de cada mes, a partir del mes de març. La pel·lícula d’aquest mes de febrer es projectarà aquest diumenge, 4 de febrer a les 18.30 h. El film seleccionat és Upon Entry (La llegada), òpera prima d’Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vasquez.

 

imagen

Manresa acollirà a partir d’ara les projeccions del Cicle Gaudí de cinema. Aquesta adhesió al circuit estable que promou el consum de cinema català ha estat possible gràcies a l’acord a tres bandes entre l’Ajuntament de Manresa, el CineClub Manresa i l’Acadèmia del Cinema Català i farà que es projecti una pel·lícula catalana a l’Espai Plana de l’Om el tercer dijous de cada mes -a partir del mes de març-.

En el marc d’aquest cicle, aquest diumenge, 4 de febrer a les 18.30 h, amb un preu de 4,50 euros, es projectarà el film Upon Entry (La llegada), l’òpera prima dels directors Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vasquez, un thriller que posa sobre la taula les dificultats de certs immigrants per entrar als Estats Units.  Upon Entry  ha rebut premis a diversos festivals i  està  nominada per a tres premis Goya 2024: millor direcció novell, millor guió original i millor actor (Alberto Ammann).

El Cicle Gaudí és un projecte que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Fundació SGAE i la Fundació Víctor Grífols i Lucas. Constitueix una xarxa estable de sales a Catalunya que porta 10 pel·lícules catalanes l’any, una cada mes, a un centenar de poblacions de tot el territori. Arriba allà on la ciutadania no té un accés fàcil a l’oferta en pantalla gran, ja sigui per manca de sala de cinema o bé per absència de programació catalana a les sales de cinema properes.

Des del seu naixement, el Cicle Gaudí s’ha expandit ràpidament pel territori, passant de les 12 sales amb què va engegar el 2016 a la província de Barcelona, als més d’un centenar que formen part de la xarxa que cobreix tota Catalunya i part de l’estranger.

La voluntat que hi ha darrere del Cicle Gaudí és promoure el consum de cinema català a tot el territori de llengua catalana, prestigiar la cinematografia feta aquí i fomentar un hàbit de consum en el públic, facilitant-li l’accés a les històries que més directament l’interpel·len.

 

 

Documents relacionats

  • imagen