L’Ajuntament de Manresa realitza una prova amb un microbús elèctric per valorar la seva implantació al Centre Històric

Es tracta d’una demanda veïnal que es troba recollida en el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Manresa. El govern manresà es va comprometre en el Ple del passat mes de novembre a estudiar-ne la viabilitat, a través d’una proposició que va obtenir el suport de pràcticament tots els grups municipals.

imagen

L’Ajuntament de Manresa ha realitzat aquest dimecres al matí una prova amb un microbús elèctric per tal de valorar la seva possible implantació al Centre Històric. Es tracta d’una demanda veïnal que es troba recollida en el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS) de Manresa. El govern manresà es va comprometre en el Ple del passat mes de novembre a estudiar-ne la seva viabilitat, a través d’una proposició que va presentar Junts i que va obtenir el suport de tots els grups municipal excepte de Vox, que es va abstenir.

 

El microbús ha sortit a les 10.30h del matí de la parada de Guimerà i ha recorregut diferents carrers del Centre Històric durant dues hores, en les quals s’han recollit dades en punts considerats crítics i s’ha analitzat la maniobrabilitat i operativitat del vehicle en diferents rutes. El model que s’ha provat aquest matí és un Yutong elèctric de 2,30 metres d’amplada i 7 metres de llarg.

 

El regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Carles Garcia Estany, i el regidor de Centre Històric, Jesús Alonso Sainz, han fet part del recorregut dalt del bus. A la seva arribada a la plaça Major, han explicat que es tracta d’un servei encarat a millorar l’accessibilitat al Centre Històric i que la prova que s’ha efectuat aquest matí ha de servir per validar aquesta tipologia de vehicles, per tal de definir quin tipus de bus caldria especificar tècnicament en un procés de licitació.

 

A banda de la prova que s’ha fet aquest matí, l’Ajuntament de Manresa està realitzant un estudi de viabilitat i possibles traçats de línia.

Documents relacionats

  • imagen