La capitalitat europea de l’esport i l’any olímpic inspiraran la nova edició del Carnestoltes Infantil de Manresa

Famílies i infants estan convocades el matí del diumenge 11 de febrer de 2024 al passeig de la República per a la rua infantil i l’espectacle final de festa a la plaça de la Font de les Oques a càrrec d’Albert Vinyes (pallasso de proximitat) & Dj.

 

imagen

Tot és gairebé a punt per a la celebració de la 46a edició del Carnestoltes Infantil de Manresa que se celebrarà el diumenge 11 de febrer al matí. Com sempre, serà una festa adreçada sobretot al públic familiar, amb la disbauxa i la gresca com a elements centrals. Enguany, l’eix temàtic escollit com a font d’inspiració és l’esport de casa nostra, pel fet que Manresa és Capital Europea de l’Esport 2024 i per ser també any olímpic.

La cercavila, organitzada per l’Ajuntament de Manresa i Imagina’t, s’iniciarà a les 11.15 h a la Plana de l’Om i la concentració dels grups inscrits es farà al passeig de la República a les 11 h. El recorregut serà a peu, amb algunes carrosses, la carrossa del Rei i la Reina, i la participació de batucades, grups de música i altres elements d’atrezzo.  

La rua acabarà a la plaça Font de les Oques, on es realitzarà l’espectacle final. Serà aproximadament a partir de les 13 h, amb l’actuació d’Albert Vinyes pallasso de proximitat & Dj. L’acte es clourà amb la salutació del Rei i la Reina Carnestoltes.

Normalment, al Carnestoltes hi solen participar un total d’unes 2.600 persones (3.000 si hi afegim els instrumentistes de les batucades locals i  les persones no inscrites). A l’edició 2023, hi van participar un total de 13 entitats i cinc grups musicals, que van consolidar els números habituals que aplega de la rua infantil manresana.

 

Cartell 

La regidora de Cultura i Llengua de l’Ajuntament de Manresa, Tània Infante Martínez, i el representant d’Imagina’t Joan Vilà, s’han trobat al passeig de Pere III per fer la fotografia amb el cartell. El disseny és del dibuixant i il·lustrador navassenc, Jaume Gubianas i Escudé que ha il·lustrat personatges que representen una mostra dels  clubs esportius de Manresa.

Recorregut de la rua

A les 11 h del diumenge 11 de febrer, les comparses inscrites es concentraran al passeig de la República i, a les 11.15 h, s’iniciarà el recorregut que passa per la Plana de l’Om, el carrer del Born, la plaça Sant Domènec, el primer tram del Passeig Pere III, la plaça de Crist Rei, el carrer Àngel Guimerà i el carrer Carrasco i Formiguera, per arribar a la plaça de la Font de les Oques, on hi haurà la festa final.

En cas de pluja continuada, s’informarà oportunament i se suspendrà l’acte.


Per tal de donar a conèixer les mesures de seguretat que cal seguir durant la rua per evitar accidents, l'alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, ha signat un ban, que es pot consultar AQUÍ.

Grup i comparses participants

Les inscripcions per a entitats es van tancar el passat divendres 26 de febrer. S’hi ha inscrit una total de 15 entitats: Llar d’Infants Municipal La Llum; AFA La Sèquia;  AMPA Bages;  AMPA Ave Maria; AMPA La Flama;  AMPA FEDAC;  Escola Ítaca;  AMPA Joviat; Escola l’Espill; AMPA Puigberenguer;  AMPA Escola Sant Ignasi; AMPA Escola Valldaura;  AMPA Vedruna Manresa; AFA Muntanya del Drac i Escola Oms i de Prat.

Les entitats infantils, pares, mares i famílies no inscrites que vinguin a la rua el mateix 11 de febrer cal que s’incorporin al final de tot de la rua, immediatament després de la darrera batucada.

Rei i Reina

El Rei i la Reina Carnestoltes, Eric Anglada i Maria Riera,  són alumnes del segon any del  Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d’Actuació Teatral, que s’imparteix a les instal·lacions del teatre Kursaal. Aquesta és la seva primera rua.

La carrossa i el vestuari i la carrossa del Carnestoltes Infantil es van estrenar el 2020.  El disseny acolorit del vestuari és de Marga Riera, d’acord amb les idees del Consell d’Infants del curs 2016-2017 i a la confecció de Leo Fíguls. El disseny de la carrossa, amb batucades, màscares, barrets i serpentines, és de  Txema Rico i es va construir amb la col·laboració del personal de manteniment de l’Ajuntament de Manresa.

Música i figures a la rua

La cercavila compta amb la participació dels grups musicals Tabalers de Xàldiga, Geganters de Manresa, Batraques, Vilatukades, Minairons i Unió Musica del Bages (UM).

Entitats col·laboradores

L’organització és a càrrec de l’Ajuntament de Manresa i Imagina’t, amb la col·laboració de les Ampas de la ciutat, Lolita Rovira Estudi de Maquillatge i Carme Fusté Perruquers.

 

(*) Peu de foto: La regidora de Cultura i Llengua de l’Ajuntament de Manresa, Tània Infante;  i el representant d’Imagina’t, Joan Vilà, amb el cartell d’aquesta edició

Documents relacionats

BAN Carnestoltes Infantil
  • imagen
  • imagen