La Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera, finalista del premi internacional Ciutats Educadores 2024

L’equipament municipal ha quedat entre les 10 propostes finalistes del premi al qual s’han presentat 66 candidatures d’11 països d’arreu del món. El jurat ha valorat la llarga trajectòria de la Casa Flors Sirera, la diversitat d’activitats que organitza i el model de gestió consolidat format per representants de l’Ajuntament i de la societat civil.

imagen

La Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera ha estat distingida com una de les 10 propostes finalistes del 5è Premi Ciutats Educadores 2024 a Bones Pràctiques d'Educació en Valors a la Ciutat. La convocatòria ha comptat amb 66 projectes de 55 ciutats d’11 països de tot el món. El jurat internacional ha valorat la llarga trajectòria de la Casa Flors Sirera, la diversitat de les activitats que organitza i el model de gestió consolidat.

 

El Premi Ciutats Educadores té per objectiu reconèixer i donar visibilitat internacional al treball que realitzen les ciutats que, com Manresa, aposten per esdevenir espais de respecte a la vida i a la diversitat, i per destacar bones pràctiques que puguin ser font d’inspiració per a altres municipis. Aquest any, la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera s’ha situat entre els deu projectes finalistes de la cinquena edició del premi.

 

Un jurat internacional, format per persones del món acadèmic i representants del Comitè Executiu de AICE, ha valorat molt positivament la Casa Flors Sirera en considerar que es tracta d’un projecte amb una llarga trajectòria que aglutina una àmplia diversitat d’activitats dirigides a la ciutadania i als centres educatius al voltant de la lluita per la Justícia Global i la Pau al municipi. També ha valorat la seva aposta per un model de gestió consolidat, que incorpora tant representants de l’Ajuntament com representants de la societat civil. El jurat ha vist que aquesta iniciativa ha possibilitat canvis tant a favor dels Drets Humans com a una major conscienciació social entorn d’aquestes qüestions en la població.

 

Els projectes guanyadors d’aquesta edició han estat el “Subsistema d’Educació Comunitària PILARES” de la Ciutat de Mèxic, “Diàleg interreligiós” d’Odivelas (Portugal), i “Aigua, Cambra i Acció - educomunicació socioambiental" de Santo André (Brasil).

 

Com a finalista d'aquesta edició, Manresa rebrà un diploma acreditatiu, tindrà visibilitat a la pàgina web de l'AICE, formarà part del Banc d’Experiències de l’AICE, i apareixerà en diferents publicacions i canals de l'Associació. Aquestes accions de difusió permetran donar a conèixer la tasca de la Casa Flors Sirera a tot el món, una tasca que consisteix a promoure la cultura de la pau i potenciar temàtiques com la comunicació no violenta, la resolució pacífica de conflictes, la prevenció d’estereotips cap a la diversitat i l’anàlisi i canvi d’aquelles causes que provoquen desigualtats entre pobles i països. 

 

Aquesta distinció se suma a l’atorgada a finals del 2022 pel Fair Trade Towns, una xarxa internacional de la justícia econòmica global compromesa amb el comerç just i un model de vida sostenible i justa, que va reconèixer Manresa com la primera ciutat catalana guardonada amb el segell ciutat pel comerç just

 

 (*) Peu de foto: La gran diversitat d'activitats que proposa la Casa Flors Sirera ha estat valorada molt positivament pel jurat.

Documents relacionats

  • imagen