Dilluns comencen els treballs d’ampliació de la vorera i millora de l’accessibilitat al carrer Sant Cristòfol

La segona fase del projecte de millora de la mobilitat al carrer Sant Cristòfol i la carretera del Pont de Vilomara té una durada de 15 setmanes i consisteix en l’ampliació de la vorera oest del carrer Sant Cristòfol, al tram entre el carrer Viladordis i el carrer Pilar Bertran Vallès, que tindrà una amplada  de 4 metres; la millora dels parterres del conjunt residencial Sagrada Família i la formació d'un recorregut adaptat fins als accessos a les edificacions situades al carrer Sant Cristòfol.

imagen

L’Ajuntament de Manresa iniciarà dilluns vinent, 12 de febrer, els treballs de la segona fase del projecte de millora de la mobilitat al carrer Sant Cristòfol i la carretera del  Pont de Vilomara.

L’actuació consisteix en l’ampliació de la vorera oest del carrer Sant Cristòfol,  al tram entre el carrer Viladordis i el carrer Pilar Bertran Vallès, que tindrà una amplada  de 4 metres; la millora dels parterres del conjunt residencial Sagrada Família i la formació d'un recorregut adaptat fins als accessos a les edificacions situades al carrer Sant Cristòfol. 

Els treballs inclouen la modificació dels guals de vianants de la carretera del Pont de Vilomara per ajustar-los als passos de vianants definits per l'ampliació de les voreres de la Fase 1. En concret, a les cruïlles de la carretera del Pont de Vilomara amb el carrer Viladordis i la  carretera del Pont de Vilomara amb els carrers Sant Maurici i Pilar Bertran Vallès. L’actuació es completa amb els treballs de plantació de l'arbrat a la carretera del Pont de Vilomara en els nous escocells executats en la primera fase.

Amb motiu d'aquests treballs, que tenen una durada de 15 setmanes,  es reduirà de 2 a 1 carril de circulació els trams de la carretera del  Pont de Vilomara i del  carrer Sant Cristòfol afectats per les obres.

 

La primera fase va finalitzar el desembre passat

L’Ajuntament de Manresa va presentar el setembre passar el projecte de reordenació de la mobilitat a l’àrea que conformen els carrers Sant Cristòfol, Viladordis, carretera del Pont de Vilomara, Sant Blai i Joan Fuster, al barri de la Sagrada Família. L’objectiu de la proposta és el de racionalitzar el trànsit amb carrils d’un sol sentit de circulació a les dues principals artèries que estructuren aquest sector (carretera del Pont de Vilomara i carrer Sant Cristòfol), com a conseqüència de la posada en marxa de l’avinguda dels Països Catalans, que ha permès que els vehicles que fan trajectes llargs utilitzin aquesta nova via, així com les rondes, fet que propicia el guany d’espai destinat als vianants a dins del barri. 

El projecte incloïa la construcció de dues voreres i canvis en els sentits de circulació. Les obres es va iniciar amb la construcció d’una nova vorera a la Carretera del Pont de Vilomara, entre els carrers Viladordis i Sant Maurici. Aquesta actuació va permetre passar d’una vorera d’1,40 metres, a una nova vorera de 4 metres arbrada i aquest tram de la Carretera del Pont de Vilomara va passar a ser únicament de sentit ascendent.  També va instal·lar nova senyalització horitzontal i vertical, el trasllat i reubicació de diverses àrees de residus, la modificació de recorregut i parades de la Línia 8 del bus urbà  i nous semàfors  i altres canvis que es van posar en marxa el desembre passat.

Ara començarà la segona fase dels treballs que afecten principalment el carrer Sant Cristòfol.

Documents relacionats

  • imagen