L’Ajuntament de Manresa i la Intercol·legial Tècnica del Bages – Berguedà signen un conveni de col·laboració per la simplificació i millora de l’eficiència en l’atorgament de llicències i de comunicats d’obres

L’objectiu de l’acord és establir el marc de treball conjunt per millorar i agilitzar els procediments d’autoritzacions municipals i fomentar així l’activitat econòmica i la inversió privada a la ciutat. La col·laboració complementa l’assistent virtual de llicències que l’Ajuntament de Manresa va posar en marxa el novembre del 2022 amb els mateixos objectius.

imagen

L’Ajuntament de Manresa i la Intercol·legial Tècnica del Bages – Berguedà han signat un conveni de col·laboració que permetrà agilitzar l’atorgament de llicències i de comunicats d’obres i millorar els circuits de tramitació, amb l’objectiu de fomentar l’activitat econòmica i la inversió privada a la ciutat. Es tracta d’una col·laboració publicoprivada que està prevista a la llei i que complementa i dona continuïtat a l’assistent virtual de llicències que l’Ajuntament de Manresa va posar en marxa el novembre del 2022 amb els mateixos objectius.

 

La Intercol·legial Tècnica del Bages – Berguedà està formada per la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), la Delegació Bages – Berguedà – Anoia del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona (CATEB), la Demarcació de la Catalunya Central del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC) i el Col·legi Professional d’Enginyers Tècnics Industrials i Graduats de Manresa (CETIM). Aquest matí, els respectius presidents i presidentes han escenificat l’acord conjuntament amb l’alcalde, Marc Aloy Guàrdia, i el regidor de Llicències, Jesús Alonso Sainz.

 

Tal com s’ha explicat, el conveni permetrà treballar conjuntament per valorar la futura implantació de l’informe d’idoneïtat tècnica, que permetrà que els col·legis professionals i les entitats acreditades passin a ser els encarregats d’emetre aquest informe en la llicència o la comunicació prèvia, i que té per objecte verificar que el projecte tècnic o la documentació tècnica compleix la normativa estatal i autonòmica. L’encomana de l’informe d’idoneïtat tècnica als col·legis professionals i entitats acreditades permetrà que els serveis tècnics municipals puguin centrar els seus esforços en la part urbanística de la tramitació, fet que agilitzarà la tramitació.

 

Per desenvolupar i materialitzar la col·laboració acordada en el conveni, es constituirà una Comissió de Desenvolupament formada per totes les parts, que es reunirà de forma periòdica per tal de fer-ne seguiment.

Documents relacionats

  • imagen