Més de 300 alumnes de 1r de primària han visitat l’exposició ‘Cuida’t les dents’ sobre bons hàbits bucodentals

La mostra, situada de l’1 al 13 de febrer al Casal de les Escodines, ha comptat amb un dinamitzador que ha explicat als nens i nenes com es forma una càries, les causes i les conseqüències, i com raspallar-se correctament les dents.

imagen

Més de 300 nens i nenes de vuit escoles de Manresa han visitat durant la primera quinzena de febrer l’exposició “Cuida’t les dents”, al Casal de les Escodines de Manresa. La mostra tenia per objectiu potenciar els bons hàbits bucodentals als infants a través de les explicacions d’un monitor i de material educatiu atractiu per a l’alumnat. L’exposició Cuida’t Les Dents és una iniciativa de la Diputació de Barcelona que l’ha cedit un any més a l’Ajuntament de Manresa.


L’objectiu principal d’aquesta exposició ha estat informar sobre la salut bucodental i explicar el procés de la càries, les causes que la provoquen i com es pot evitar, per tal que els nens i nenes comencin a adoptar l’hàbit diari de cuidar-se les dents. La visita, d’una hora de durada, ha comptat amb un dinamitzador que, amb l’ajuda de plafons explicatius, peces imantades, un joc de cartes gegant i maquetes en 3D d’una dent, d'una boca i d’un raspall, els ha apropat el món de les dents d’una forma amena i entretinguda. A més, una vegada finalitzada la visita, els ha proporcionat material addicional per poder treballar a la classe, així com un raspall i una pasta de dents per cada alumne.

Els centres educatius de Manresa que hi ha assistit són el Col·legi Oms i de Prat, l’Escola Bages, l’Escola La Font, l’Escola La Renaixença, l’Escola Pare Algué, l’Escola Serra i Húnter, l’Escola Sant Ignasi i l’Escola Puigberenguer.



(*) Peu de foto: Imatge d'una de les visites de nens i nenes a l'exposició.

Documents relacionats

  • imagen