Manresa estrenarà Capitalitat de la Sardana amb un espectacle inèdit ple de contrastos sonors i visuals

‘Espardenya de 7 vetes”, de Dan Arisa, es podrà veure el 16 de març a la plaça Major, després de l’acte institucional de la Capitalitat al Saló de Sessions de l’Ajuntament. L’interpretaran la companyia Fun Dan Mondays amb la col·laboració de La Principal de la Bisbal i entitats de la ciutat.

imagen

“Espardenya de 7 vetes” és el nom de l’espectacle amb què Manresa donarà la benvinguda a la Capitalitat de la Sardana el dissabte 16 de març. Es tracta d’una creació multidisciplinària concebuda per l’ocasió que barrejarà sonoritats diverses i comptarà amb música en directe, un tret poc habitual en espectacles de gran format. La funció es podrà veure a les 20 h a la plaça Major, just després de l’acte institucional de proclamació de Manresa Capital de la Sardana 2024, que es farà a les 18.30 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament.

L’espectacle, amb direcció artística i musical del manresà Dan Arisa, anirà a càrrec de la companyia Fun Dan Mondays, i comptarà amb la participació de la cobla La Principal de la Bisbal i la col·laboració de les entitats manresanes com l’Agrupació Cultural del Bages-Foment de la Sardana, el Casal Cultural de Dansaires Manresa i el Grup Sardanista Dintre el Bosc.

“Espardenya de 7 vetes” és una creació de contrastos en la qual es fusionaran en directe sons moderns i industrials propis de la companyia Fun Dan Mondays amb sons tradicionals i inconfusibles de cobla. L’espectacle, que inclourà elements sorpresa, començarà amb la sardana de lluïment “Manresa Capital de la Sardana”, una composició de Laia Giralt Torrescasana, que interpretarà La Principal de la Bisbal i que serà ballada per l’Agrupació Sardanista Dintre el Bosc. El xou continuarà amb una piràmide de bidons, marca de la companyia Fun Dan Mondays, i una posada en escena de danses catalanes tradicionals, contemporànies i urbanes que derivaran en una escena que portarà fum i foc a l’escenari. L’espectacle arribarà al punt final donant la benvinguda a la Capitalitat de la Sardana i convidant el públic a ballar a la plaça.


L'acte institucional


L’acte institucional de Manresa Capital de la Sardana se celebrarà a les 18.30 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa. Donarà la benvinguda, Núria Soler Cunill, conductora del programa radiofònic 'Aires de Catalunya', el programa degà de la programació sardanista a Catalunya. Posteriorment, intervindrà Josep Maria Vallès Navarro, alcalde de Sant Cugat, la ciutat que els darrers mesos ha ostentat el títol de Capital de la Sardana, i continuarà amb el pregó a càrrec del músic manresà Natxo Tarrés Garcia. Després de descobrir la placa commemorativa de la capitalitat, intervindrà Xavier Treserras Ribas, de SomSardana, entitat impulsora de la capitalitat de la sardana. L’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, serà l’encarregat de tancar l’acte. La cobla La Principal de la Bisbal interpretarà diverses sardanes, entre les quals, la dedicada a Manresa com a Capital de la Sardana.


Amb la inauguració de Manresa Capital de la Sardana 2024 es posa en marxa una agenda plena d’actes i activitats fins al març del 2025, algunes d’elles organitzades per l’ocasió i, altres, que formen part de l’agenda sardanista de l’any.

 

Podeu consultar el programa d'actes AQUÍ


(*) Peu de foto: la tradicional piràmide de bidons de Fun Dan Mondays formarà part de l'espectacle inaugural.

Documents relacionats

Programa d'actes de Manresa Capital de la Sardana 2024
  • imagen
  • imagen